БК Рівне підписав американських гравців Трентона Клейтона та Ілайджу Джойнера

БК Рівне підписав американських гравців Трентона Клейтона та Ілайджу Джойнера

Клейтон та Ілайджа
. Фото: pittstategorillas.com, Google

Чоловіча команда БК Рівне, яка виступає в Суперлізі, підписала контракти з американським центровим Трейтоном Клейтоном та захисником Ілайджею Джойнером.

Про це повідомили у Facebook команди. Президент клубу Сергій Ліщук у коментарі Суспільному зазначив, що перемовини тривали близько двох місяців.

Трейтон Клейтон

26-річний американський центровий Трентон Клейтон має зріст 206 см, вагу 104 кг. Він - випускник Pittsburg State University, де провів свій заключний сезон 2018-19 в NCAA Division II з середніми показниками 8.0 очок та 4.1 підбирань.

Після закінчення університету почав професійну кар'єру та встиг пограти в Аргентині, Сальвадорі, Фінляндії, Португалії, Азербайджані. Сезон 2022-23 американський центровий провів в Суперлізі чемпіонату Азербайджану за команду Zirve Astara, де в середньому набирав 6.8 очка + 3.8 підбирань за 16.2 хвилин на майданчику.

Ілайджа Джойнер

24-річний американський захисник Ілайджа Джойнер має зріст 190 см, вагу 90 кг. За плечима гравця виступи за університети вищого дивізіону NCAA (Tulsa, Iona).

В 2016 році Ілайджа отримав нагороду "Підліток року" від організації YMCA of Metro Chicago за зусилля в миротворчій діяльності, лідерстві, спортивній майстерності та службу в YMCA Чикаго.

Завершальну половину сезону 2022-23 американський захисник провів в найвищому дивізіоні чемпіонату Македонії за команди Kumanovo та Fenix 2010, де в сукупності в середньому набирав 9.4 очка + 3.7 результативні передачі + 3.1 підбирання.

Що каже президент БК Рівне

У коментарі Суспільному президент баскетбольного клубу Рівне Сергій Ліщук зазначив, що, зважаючи на війну в Україні, ці трансфери не були простими:

"Перемовини велись, напевно, місяців два і тільки зараз вони приїхали. Була проведена дуже велика робота, передивились багато відеоматеріалів. Гравці підбирались під нашу команду".

Ілайджа Джойнер уже тренується і враження від нього, зі слів Ліщука, "тільки позитивні". Трентон Клейтон почне тренування з 21 вересня.

"Це не дороговартісні гравці, бо дороговартісних запрошувати у нас немає можливості. Скажімо так, наші українські гравці, які грають в Суперлізі, коштують набагато дорожче. Немає такого, що в БК Рівне — купа грошей і ми можемо собі дозволити... Насправді вони для нас були доступні", — сказав президент клубу.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок