Чернігівці зібрали 125 тисяч гривень на снайперський комплекс для ЗСУ в рамках "Гвардії помсти"

Чернігівці зібрали 125 тисяч гривень на снайперський комплекс для ЗСУ в рамках "Гвардії помсти"

Чернігівці зібрали 125 тисяч гривень на снайперський комплекс для ЗСУ в рамках "Гвардії помсти"
. ФОТО: Суспільне Чернігів

125 тисяч гривень зібрали чернігівці на іменний снайперський комплекс для ЗСУ в рамках проєкту "Гвардія помсти", розповів волонтер та ініціатор проєкту Юрій Чорноморець. Гроші на оснащення гвинтівки допомогли зібрати люди з всієї України.

Юрій Чорноморець та Дмитро Батищев ініціатори проєкту "Гвардія помсти" у Чернігові
Юрій Чорноморець та Дмитро Батищев. ФОТО: Суспільне Чернігів
"Сама далекобійна гвинтівка коштує 120 350 гривень. Це Ruger в калібрі 338. Він в принципі здатний, після того, як довести його до довершеності, вбивати противника на відстані два кілометри", — каже Юрій.

Збір почали в день ракетного удару по Чернігову — 19 серпня, і закрили майже за три тижні. Гвинтівку разом з оснащенням передали снайперам у Києві, підрозділ не називаємо з метою безпеки.

"Думаю, що ця гвинтівка зробить дуже багато влучних пострілів і вона принесе перемогу якомога швидше. Дякую всім", — зазначив снайпер.
Іменна гвинтівка з "Гвардії помсти" в Чернігові
Іменна гвинтівка. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігів став десятим містом України, яке доєдналось до проєкту. На фронті працюють снайперські комплекси з інших міст, таких як Горлівка, Ірпінь, Генічеськ, Буча та інші.

"Вже гвинтівка буде працювати на фронті в ніч з середи на четвер (з 20 на 21 вересня, — ред.), і люди в Чернігові дуже активно поводилися на своєму зборі, щоб гвинтівка була придбана і потрапила на фронт символічно до Дня міста й ось таким чином, нічого не пригадуючи, якось зверху управилось, що так воно і є", — говорить один з ініціаторів проєкту Дмитро Батищев.

Зараз волонтери почали збір на іменний снайперський комплекс "Помста за Маріуполь".

Детальніше дивіться у сюжеті:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок