У школах і дитсадках Київщини облаштували 1,2 тис укриттів — ОВА

У школах і дитсадках Київщини облаштували 1,2 тис укриттів — ОВА

укриття
Укриття у Білогородському ліцеї. Київська обл., 18 вересня, 2023р. Фото: Руслан Кравченко/ Facebook

У закладах освіти Київщини облаштували понад 1200 укриттів. Під час тривог у них можуть перебувати майже 270 тисяч людей. Упродовж 2022-2023 років в регіоні відремонтували укриття майже в 900 закладах освіти. Ще у 68 тривають ремонтні роботи.

Про це у Facebook повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Сьогодні, 18 вересня, очільник ОВА перевірив, як відремонтували об'єкт цивільного захисту у Білогородському академічному ліцеї № 2 у Бучанському районі. Капітальний ремонт зробили в приміщенні площею 666 м2.

В оновленому укритті одночасно можуть перебувати 400 дітей. Навчання в ліцеї відбувається в дві зміни. Всього заклад відвідують понад 800 дітей.

У сховищі ліцею є сучасна вентиляція та нові електромережі, меблі, бойлери. На випадок відключення електроенергії встановили акумуляторне аварійне освітлення та генератор. Є запасом води, облаштували санітарно-гігієнічні кімнати.

"Зараз відремонтоване укриття – це безпечний простір, де наші діти можуть продовжити освіту без перешкод та, найголовніше, без страху. Вартість капітального ремонту складає 9,4 млн грн, із яких 70% – кошти субвенції, ще 30% – кошти громади", — зазначив Кравченко.

На початок