Волинь — серед п'яти мотомаршрутів у проєкті "Моя мотокраїна"

Волинь — серед п'яти мотомаршрутів у проєкті "Моя мотокраїна"

Михайло Адамчак
Автор проєкту "Моя Мотокраїна: відомі українці рекомендують" Михайло Адамчак у Луцьку, 18 вересня 2023. Фото: Суспільне Луцьк

На волинському Поліссі відбулися зйомки проєкту "Моя Мотокраїна: відомі українці рекомендують". Загалом у новому сезоні презентували п'ять мотомаршрутів Україною.

Як розповів Суспільному автор проєкту, військовий доброволець та фронтмен карпатського гурту "КораЛЛі" Михайло Адамчак, Поліссям учасники подолали 750 кілометрів.

"Прекрасні кілометри поліськими дорогами, один з моїх улюблених краєвидів — це соснові ліси, поміж яких вимощена бруківкою дорога або піщана дорога. Наші всі учасники – люди, які мають активну громадянську позицію, які працюють на благо України", — сказав Михайло Адамчак.

Михайло Адамчак у Луцьку
Автор проєкту Михайло Адамчак. Фото: Суспільне Луцьк

Головним гостем під час подорожі Поліссям став уродженець Волині, кінорежисер Олесь Санін.

Волинь — серед п'яти мотомаршрутів у проєкті "Моя мотокраїна"
Олесь Санін і Михайло Адамчак під час подорожі Поліссям. Фото Михайла Адамчака

Проєкт "Моя Мотокраїна" стартував два роки тому, за підтримки Українського культурного фонду. Мета мандрівок на мотоциклах — збереження культурних пам’яток та популяризація мототуризму в Україні.

Зі слів Михайла Адамчака, місія проєкту у новому сезоні – показати світові культурні об’єкти, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок російської агресії.

Автор проєкту також розповів:має колекцію сопілок, грає понад 20 років, його сопілка завжди мандрує разом із ним. Говорить: грав на ній і на передовій у 2015 році, де у складі медичного батальйону "Госпітальєри" рятував життя пораненим українським бійцям.

Михайло Адамчак у Луцьку
Михайло Адамчак. Фото: Суспільне Луцьк

Зі слів Михайла Адамчака, у новому сезоні мотобайкери мандруватимуть Поліссям, Полтавщиною, Буковиною, Київщиною та Тернопільщиною. Після завершення проєкту наприкінці жовтня Михайло планує повернутися на ротацію до лав батальйону.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок