МАГАТЕ провела на РАЕС перевірку свіжого американського ядерного палива

МАГАТЕ провела на РАЕС перевірку свіжого американського ядерного палива

Перевірка МАГАТЕ на РАЕС
. Фото: Енергоатом

На Рівненській атомній електростанції у Вараші відбулася інспекція МАГАТЕ щодо свіжого ядерного палива виробництва Westinghouse. Японо-американська електротехнічна і ядерноенергетична компанія. Її заснував винахідник, промисловець і підприємець Джордж Вестінгауз в 1886 році У 2007 куплена японською компанією Toshiba. На Рівненській АЕС завантажили першу партію ядерного палива 10 вересня та відмовились від російського.

Про це 15 вересня повідомили у Telegram Енергоатому.

Ядерне паливо на Рівненській АЕС перевіряли експерти МАГАТЕ за участі представника Держатомрегулювання.

"У межах перевірки оглянуто свіже ядерне паливо для реакторів ВВЕР-440 виробництва американської компанії Westinghouse в сховищі свіжого палива "малих" енергоблоків, а також басейн витримки одного з блоків", — йдеться у дописі Енергоатому.

Як йдеться у повідомленні, інспектори провели обслуговування обладнання та перевірили електронні печатки МАГАТЕ у реакторному відділенні блока.

"Планова інспекція відбулась в повному обсязі та без зауважень", — зазначили в Енергоатомі.

Ядерне паливо для реакторів ВВЕР-440 виготовила компанія Westinghouse з українськими спеціалістами Енергоатому.

Рівненська АЕС першою в Україні отримала американське ядерне паливо. Контракт на постачання палива уклали ще у вересні 2020 року. Запустити процес планували у 2025 році, але у зв’язку з повномасштабною війною роботу інтенсифікували, щоб швидше відмовитись від російського палива.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок