На Лимано-Куп'янському тимчасове затишшя, — Євлаш

На Лимано-Куп'янському тимчасове затишшя, — Євлаш

На Лимано-Куп'янському тимчасове затишшя, — Євлаш
. Український військовий 53-ї бригади наближається до своїх позицій на передовій, Донеччина, 19 серпня 2023 р., фото: AP

Жодного штурму не було на Лимано-Куп'янському напрямку протягом 14 вересня. Армія РФ змінила тактику, не використовує "масовий артилерійський вал", а також береже техніку. Подекуди на Луганщині почали фіксувати радянські БМП-1 60-х років.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини" і наголосив, що нинішнє затишшя тимчасове.

"На Лимано-Куп'янському напрямку ми відзначаємо затишшя, в тому плані що не відбувається бойових зіткнень. Проте противник не полишає завдавати вогневих ударів, зокрема артилерійських, використовуючи реактивні системи, ствольну, авіацію", — повідомив Ілля Євлаш.

Євлаш додав, що за минулу добу на цьому напрямку окупанти завдали 514 ударів, 11 авіанальотів.

Українські військові на Лимано-Куп'янському напрямку ліквідували 48 окупантів, знищили:

  • 1 танк Т-72, 1 МТЛБ, 3 САУ,
  • 1 РСЗВ "Ураган" та 2 РСЗВ "Град".

Євлаш зазначив, що російські військові змінили тактику. Останнім часом не спостерігається "масових вогняних валів" з артилерії, армія РФ економить боєприпаси і використовує за необхідністю.

"Поряд з танками Т-72 та їхніми "Проривами" ми фіксуємо і появу дуже застарілих зразків озброєння. Таких як БМП-1, яким вже понад 60 років, МТЛБ та інші. Ми відслідковуємо в них проблеми з технікою", — повідомив Ілля Євлаш.

Євлаш наголосив, що нинішнє затишшя тимчасове і Сили оборони готові до відбиття російських штурмів, коли російська армія поновить спроби наступати на Луганщині.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок