В Умані у паломника стався серцевий напад

В Умані у паломника стався серцевий напад

Доповнено
В Умані у паломника стався серцевий напад
. Суспільне Черкаси / Наталі Соколан, хасиди приїздять до Умані на святкування Рош га-Шана, 15 вересня 2023 рік

В Умані паломник втратив свідомість через серцевий напад. Йому надали допомогу та відвезли до лікарні в Одесу.

Про це повідомили в пресслужбі Об'єднаної єврейської общини України.

"В одного з прочан стався серцевий напад, і він знепритомнів. Постраждалого терміново доставили до місцевої клініки, що розташована в зоні паломництва. Через близьке розташування ця клініка має змогу реагувати на подібні випадки швидше, ніж міська невідкладна допомога. Там застосували екстрені заходи, постраждалого відвезли до лікарні в Одесі, де його життя було врятовано", — повідомили в Об'єднаній єврейській общині України.

Як розповіла у коментарі Суспільному речниця Головного управління поліції області Зоя Вовк, до неї в Умані прибіг один із паломників, який на івриті пояснював, що щось трапилося:

"Я зрозуміла, що щось сталося і побігла за ним. Там, за мостом, серед натовпу хасидів побачила паломника без свідомості. Я його перевернула на бік і до мене підійшов хасид, який виявився медиком. Він вийняв з кишені рукавички та почав надавати допомогу потерпілому. Я викликала швидку, яка й забрала паломника. Нині його доправили до медзакладу в Одесі. Його життю нічого не загрожує".

За інформацією Об'єднаної єврейської общини України, до Uman Emergency Clinic щодня звертається близько 300 людей, переважно з незначними скаргами щодо здоров'я.

Що відомо про святкування Рош га-Шана у 2023 році

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок