Позбавлення волі з іспитовим терміном — на Житомирщині суд оголосив вирок офіцеру, який побив строковика

Позбавлення волі з іспитовим терміном — на Житомирщині суд оголосив вирок офіцеру, який побив строковика

Позбавлення волі з іспитовим терміном — на Житомирщині суд оголосив вирок офіцеру, який побив строковика
. Скриншот з відео зі сторінки Facebook Ірини Пацевої-Коцюби

Корольовський районний суд Житомира оголосив вирок офіцеру Віктору Вітусевичу, який у березні 2023 року побив строковика 190 навчального центру в смт Гуйва. Офіцеру присудили п'ять років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Про це в коментарі Суспільному Житомир розповіла завідувачка сектору інформаційно-аналітичної роботи Корольовського районного суду Наталія Шикирява.

За її словами, вирок у справі Віктора Вітусевича суд оголосив 22 серпня.

"За вироком обвинуваченому офіцеру суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. Тобто у разі, якщо упродовж трьох років буде скоєне порушення, умови іспитового терміну можуть бути переглянуті", — прокоментувала Наталія Шикирява.

Що відомо про справу побиття строковика офіцером в смт Гуйва

З 11 березня у соцмережах почали поширювати відео, на якому офіцер ЗСУ б'є строковика. У командуванні 190 навчального центру, де стався цей випадок відповіли, що проведуть службове розслідування за цим фактом. Згодом у мережі з'явилося відео, на якому чоловік представляється молодшим лейтенантом ЗСУ Віктором Вітусевичом і пояснює, що "виховну бесіду" із солдатом він провів начебто, за те, що той був напідпитку. Віктор Вітусевич на відео визнає свою провину і каже, що готовий за це понести покарання.

13 березня ДБР поінформувало про початок досудового розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї з військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Того ж дня строковик Богдан Федоренко, якого бив Віктор Вітусевич, записав та оприлюднив відео, в якому розповів, що то було не побиття, а просто жарт.

16 березня офіс Генерального прокурора України повідомив, що офіцеру, який побив строковика, оголосили підозру за фактом перевищення службових повноважень. Надвечір 16 березня Богунський районний суд Житомира обрав підозрюваному запобіжний захід – два місяці цілодобового арешту.

На початку квітня стало відомо, що ДБР завершило досудове розслідування у цій справі і скерувало обвинувальний акт до суду.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок