На хабарі у 35 тисяч доларів затримали депутата Волиньоблради

На хабарі у 35 тисяч доларів затримали депутата Волиньоблради

Під час одержання хабаря у сумі 35 тисяч доларів США правоохоронці затримали одного з депутатів Волинської обласної ради.

Як повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України, обранець отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки.

"Громадянин хотів придбати ділянку для ведення господарської діяльності, тим самим інвестуючи кошти в одну із громад області. Проте за таку можливість він мав надати депутату неправомірну вигоду", — йдеться у повідомленні.

Під час затримання у депутата вилучили 25 тисяч доларів, Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Депутата затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У межах кримінального провадження правоохоронці також перевіряють причетність до корупційної схеми посадовців Володимирської міської ради.

Обшуки у Володимирі

12 вересня у місті Володимир на Волині слідчі провели обшуки у приміщенні міської ради, центрі надання адмінпослуг та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Про це міський голова повідомив у відеозверненні, яке оприлюднив на своїй сторінці у Facebook зранку, 13 вересня. З його слів, у результаті обшуків "не було знайдемо неправомірної вигоди".

Також Пальонка зазначив, що нині перебуває на робочому місці і готовий співпрацювати зі слідством.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок