На Київщині підтвердили спалах африканської чуми свиней

На Київщині підтвердили спалах африканської чуми свиней

На Київщині підтвердили спалах африканської чуми свиней
. Свиня в загоні. Фото: Уніан (ілюстративне)

На території Української громади на Обухівщині підтвердили спалах захворювання свиней на африканську чуму та оголосили карантин.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної ради.

Місцева влада забезпечила ліквідацію епізоотичногоШироке вибухоподібне поширення інфекційної хвороби тварин, що значно перевищує звичайний рівень захворюваності на цю хворобу на даній території вогнища хвороби. Також на територіях безпосереднього спалаху захворювання, а також на територіях, що увійшли до зони захисту та зони нагляду, встановлено 40-денні карантинні обмеження, поінформували в облраді.

До зони нагляду входять такі території:

  • мисливські угіддя ТОВ "Трипільський мисливець"
  • свиногосподарства ФГ "Ніна"
  • населені пункти громади: село Верем'я, село Жуківці, село Трипілля, село Халеп'я, село Витачів.

Споживачам рекомендують купувати м'ясо та м'ясні продукти тільки із сертифікатами якості, піддавати м'ясо сильній термічній обробці, оскільки вірус гине від температури вище 37°С. А також при перших ознаках хвороби у тварин телефонувати у ветлікарю або на номер 101.

"Для людини вірус африканської чуми свиней є безпечним. Невідомо про випадки зараження людей цим вірусом. Однак АЧС призводить до послаблення імунної системи людини та може стати збудником інших захворювань в організмі людини",— йдеться у повідомленні

Зазначається, що ефективні засоби профілактики африканської чуми свиней наразі відсутні, а лікувати тварин заборонено.

Африканська чума свиней — вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів.

Що відомо про африканську чуму свиней на Київщині

Африканську чуму свиней виявили у селі Ржищівської громади Київщини та оголосили карантин. Лабораторні дослідження підтвердили діагноз в померлої тварини, яка належала місцевому жителю.

Наприкінці липня у Бориспільському районі Вороньківська сільрада повідомила, що проведе евтаназію безпритульних тварин на території громади. Ліквідувати бродячих котів та собак вирішили, аби не допустити поширення африканської чуми свиней.

На початок