Волейбол: чемпіонат Європи
Волейбол: чемпіонат Європи
Україна в чотирьох сетах програла Словенії та вилетіла у чвертьфіналі Євро з волейболу

Україна в чотирьох сетах програла Словенії та вилетіла у чвертьфіналі Євро з волейболу

Україна в чотирьох сетах програла Словенії та вилетіла у чвертьфіналі Євро з волейболу
. Збірна України з волейболу на Євро-2023. Фото: CEV

Українці не покращили топ результат на рівні континентальної першості.

Збірна України з волейболу вилетіла з чемпіонату Європи-2023. У чвертьфіналі континентальної першості "синьо-жовті" програли Словенії з рахунком 1:3.

Україна на Євро-2023 стартувала з трьох поразок поспіль на груповому етапі та вийшла у плей-оф в останньому турі. У першому матчі на вибування українці обіграли Португалію (3:0) та вдруге зіграли у чвертьфіналі чемпіонату Європи.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чоловічого чемпіонату Європи-2023 з волейболу в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Суперником українських волейболістів в 1/4 фіналу Євро-2023 стала Словенія – переможець групи України у першому раунді змагань. Ба більше, словенські волейболісти проводили турнір у статусі віцечемпіонів двох попередніх чемпіонатів Європи.

Як минув матч Словенія - Україна?

  • Старт матчу пройшов у рівній боротьбі, однак за рахунку 5:5 Словенія здобула перевагу у рахунку, яка досягла під кінець сету восьми очок – 25:17. Відтак, Україна вперше на Євро-2023 поступилася у першій партії.
  • Другий сет пройшов у близькій грі: наприкінці сету українські волейболісти мали два сетболи, але не змогли їх реалізувати. Зрештою, перемогу у партії здобула Словенія, яка виграла з рахунком 31:29.
  • Третя партія розпочалася за переваги у рахунку збірної Словенії, однак Україна змогла вийти вперед та здобула шість сетболів. Українські волейболісти змогли закрити сет завдяки результативному удару Владислава Щурова – 25:21.
  • Четвертий сет обидві команди провели у близькій боротьбі. Кінцівку партії виграла Словенія, яка здобула підсумкову перемогу з рахунком 25:23.
  • Найрезультативнішим гравцем матчу у складі збірної України став діагональний "Барком-Кажани" Василь Тупчій, який приніс команді 21 очко.

Євро з волейболу. Чвертьфінал

Словенія – Україна 3:1 (25:17, 31:29, 21:25, 25:23)

Що означає результат України?

  • Україна повторила найкращий результат чоловічого чемпіонату Європи з волейболу – вихід в 1/4 фіналу.
  • Україна провела другий чвертьфінал Євро за останні чотири роки. На чемпіонаті Європи 2019 року українці також дійшли до цієї стадії.
  • Збірна України вдруге зіграла проти Словенії на Євро-2023. Попередній матч команд відбувся на старті групового раунду, де словенці перемогли з рахунком 3:1.
  • Після чемпіонату Європи збірна України з волейболу змагатиметься в олімпійському кваліфікаційному турнірі, що пройде з 30 вересня до 8 жовтня.
На початок