Вісім років захищав Україну. На Хмельниччині попрощалися із сержантом Володимиром Гуменюком

Вісім років захищав Україну. На Хмельниччині попрощалися із сержантом Володимиром Гуменюком

Вісім років захищав Україну. На Хмельниччині попрощалися із сержантом Володимиром Гуменюком
. Фото: Ярмолинецька громада

У Ярмолинецькій громаді, що на Хмельниччині попрощалися із майстром-сержантом Володимиром Гуменюком. Останні півтора року воїн вважався безвісти зниклим. Захисникові назавжди залишиться 48.

Про смерть бійця сповістили на Facebook-сторінці громади.

"З березня 2022 аж до вересня 2023 Володимир Гуменюк офіційно значився у списках зниклих безвісти. Тіло захисника Україна повернула в рамках обміну. Після цього було проведено експертизу ДНК, за результатами якої на початку вересня 2023 року рідним Володимира сповістили про факт загибелі військовослужбовця ЗСУ", — йдеться у дописі.

Воїн поліг у бою 7 березня 2022 року поблизу населеного пункту Попасна Луганської області.

Майстер-сержант Володимир Гуменюк, народився у 1975 році в селі Соколівка Ярмолинецької громади Хмельницької області. Там він закінчив школу, а після здобув спеціальність столяра.

"Робота з деревиною — це те, що він по-справжньому любив. Виготовляв на замовлення вікна, двері, столи, альтанки. Доводилося йому працювати і на інших роботах — на хлібзаводі, заправці", — пишуть у громаді.

Володимир Гуменюк — учасник АТО та російсько-української війни. У 2015 він був мобілізований до українського війська. З того часу боєць ніс службу в лавах Збройних сил України. З 2021 воїн у складі 24 ОМБр імені короля Данила виконував завдання на Луганському напрямку. Був командиром кулеметного взводу.

Востаннє рідні бійця чули його голос 6 березня 2022 року.

Похоронили Володимира Гуменюка сьогодні, 11 вересня 2023 року, на кладовищі у рідному селі. У загиблого залишились дружина та двоє синів.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок