В Україну з Данії прибула перша партія танків Leopard

В Україну з Данії прибула перша партія танків Leopard

В Україну з Данії прибула перша партія танків Leopard
. Німецький танк Leopard 1 у Бельгії, 2023 рік. Фото: Getty Images

В Україну прибули перші 10 танків Leopard 1 німецького виробництва, які передала Данія. Ще більше броньованих машин перебуває у дорозі.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на данські ЗС.

"Перші 10 танків відправлено в Україну. Наступні 10 танків передаються з заводу", — мовиться у повідомленні.

У військах Данії також нагадали, що їхні інструктори у Німеччині навчають українських захисників застосовувати цю техніку.

"Я не сумніваюся, що це допоможе їм (українським військовим — Ред.) виграти оборонну битву, яку вони зараз ведуть", — додав командувач армії Арпе Нільсен.

Що відомо про передачу танків Leopard 1

За даними Business Insider, загалом уряд Німеччини дав зелене світло на експорт в Україну 187 танків Leopard 1. 99 з них належать компанії FFG у Фленсбурзі, яка купила данський запас знятого з експлуатації Leopard 1.

Раніше видання Handelsblatt із посиланням на джерела повідомило, що Україна може отримати до 160 основних бойових танків Leopard 1 із промислових запасів Німеччини.

На початку лютого стало відомо, що Данія планує передати Україні танки Leopard 1A5, які вже не входять до складу Збройних сил країни.

У травні повідомлялося, що Данія та Німеччина спільно передадуть Україні 80 танків Leopard 1, які будуть готові до використання у червні.

На початок