До 12 років тюрми: на Рівненщині судитимуть двох чоловіків за вимагання неіснуючого боргу

До 12 років тюрми: на Рівненщині судитимуть двох чоловіків за вимагання неіснуючого боргу

Двох дубенчан судитимуть за вимагання неіснуючого боргу
. Фото: Facebook обласної прокуратури

Двох жителів Рівненщини судитимуть за вимагання неіснуючого боргу. Слідство встановило, що вони упродовж кількох місяців вивозили 18-річного дубенчанина за місто, били, погрожували зброєю й загалом стягнули з нього 8,5 тисяч гривень.

Про це 7 вересня повідомили у пресслужбі поліції в Рівненській області.

За версією слідства, влітку 2023 року на 18-річного жителя Дубна своїм старшим знайомим поскаржилися неповнолітні. Той нібито безпідставно втрутився у їхній конфлікт. Після того в нього двоє тоді ще 21-річних дубенчан із погрозами та із застосуванням фізичного насильства почали вимагати гроші, повідомила спеціалістка відділу комунікації поліції в Рівненській області Світлана Карачун:

"Поблизу місцевої водойми мисливською рушницею вони нанесли тілесні ушкодження в коліно, по обличчю й пред’явили вимогу передати їм 5000 гривень. Наступного разу його завезли в лісопосадку. Погрожували пістолетом і ножем, наносили удари ногами та руками по обличчю і тулубу, вимагаючи та збільшивши цього разу суму до 7000 гривень. Крім того, після передачі "заборгованої" суми один із них відкрито заволодів ще й 1500 гривнями, вирвавши їх із рук потерпілого".

Загальна сума завданої матеріальної шкоди становить 8,5 тисяч гривень. У березні 2023 року дубенчанин звернувся в поліцію.

Після завершення слідства обвинувальний акт щодо двох дубенчан скерували до суду. Їм інкримінують грабіж та вимагання неіснуючого боргу. Санкція статті передбачає ув'язнення до 12 років, додали в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок