Чернігівщина отримала 110 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку: на що підуть ці гроші

Чернігівщина отримала 110 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку: на що підуть ці гроші

Чернігівщина отримала 110 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку: на що підуть ці гроші
. ФОТО: колаж Суспільне Чернігів

До бюджету Чернігівської області спрямували 110 мільйонів гривень субвенції від Європейського інвестиційного банку. Такі дані надає Чернігівська ОВА на своєму сайті.

За ці кошти реалізують 40 проєктів, які попередньо пройшли відбір у профільному міністерстві.

Як йдеться у повідомленні, відібрані проєкти стосуються побудови та реконструкції укриттів, відновлення закладів освіти та охорони здоров’я, ремонт адмінбудівель, розроблення проєктно-кошторисної документації та інше.

Чернігівщина отримала 110 мільйонів гривень від Європейського Інвестиційного банку: на що підуть ці гроші
Розподіл проєктів по областях. ФОТО: Чернігівська ОВА

Зокрема, найбільше фінансування отримають такі проєкти:

  • капітальний ремонт протирадіаційного укриття в КЗ Городнянський ліцей №1 — 11 мільйонів 955 тисяч гривень.
  • капітальний ремонт будівлі "Чернігівське вище професійне училище" в Чернігові (усунення аварій, що сталися внаслідок військової збройної агресії РФ) — 11 мільйонів 857 тисяч гривень.
  • реконструкція нежитлової будівлі з розміщенням ЦНАПу в Мені — 10 мільйонів 958 тисяч гривень.
  • розробка (виготовлення) проєктно-кошторисної документації з проєкту: "Реконструкція будівлі відокремленого структурного підрозділу КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР обласний центр реабілітації та відновного лікування" — 9 мільйонів 798 мільйонів гривень.
  • реконструкція будівлі «Корюківської центральної районної лікарні» з виділенням черговості будівництва: І черга – утеплення стін головного корпусу; II черга – утеплення стін дитячого відділення, поліклініки та переходки; III черга – заміна покриття — 9 мільйонів 499 мільйонів гривень.

Детальніше зі списком проєктів відновлення на Чернігівщині за рахунок Європейського інвестиційного банку можна ознайомитися на сайті ОВА.

Загалом Європейський інвестиційний банк виділив 1,5 мільярда гривень на проєкти відновлення у 21 регіоні України. Буде реалізовано 140 проєктів, з них 40 у Чернігівській області. Це найбільша кількість. На другому місці Донецька область – 16 проєктів, на третьому Херсонська — 14.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок