До протестувальників під одеською міськрадою вийшов Труханов: про що говорили

До протестувальників під одеською міськрадою вийшов Труханов: про що говорили

До протестувальників під одеською міськрадою вийшов Труханов: про що говорили
Мітинг під одеською міською радою, 2 вересня. Фото: Суспільне Одеса

Міський голова Одеси Геннадій Труханов вийшов до мітингувальників, які протестують біля мерії через начебто недоцільну розтрату бюджету.

Про це стало відомо з запису одного з протестувальників Володимира Самайчука.

Мітингувальники зазначили, що за рік та вісім місяців повномасштабного вторгнення міська рада витратила на ЗСУ 220 мільйонів гривень.

Геннадій Труханов зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення міська рада реагувала на прохання військових щодо забезпечення, однак стикнулася з низкою бюрократичних перепон, через які закупівлі було здійснювати складно. Також додав, що частина речей, які закуповуються, не ставляться на облік через бюрократію та відсутність достатньої кількості персоналу на складах.

Тож мітингувальники порекомендували використовувати їхні протести у діалозі з політичною верхівкою, аби ті допомогли побороти бюрократичні перепони щодо закупівель.

Також Труханов зазначив, що необхідними є ремонти у лікарнях, адже у них лікуються, зокрема, й військові. Як приклад він навів лікарню №10, де давно не проводили реконструкцію.

Один з мітингувальників запитав у Труханова, чи будуть найближчим часом тендери, які суспільством можуть вважатися недоцільними, наприклад, ремонт ТЮГу.

"Це надуманий резонанс. Ви не розібралися у ситуації, ТЮГ — це не наша власність, і це в області проводять. Але чим ТЮГ вам заважає? Якщо там дах прогнувся, а туди ходять діти", — відповів Труханов.

Він зазначив, що на військових міська рада також виділяє окремо кошти. У міста наразі є запити від військових:

"Ці запити, які задовольнили і ще є — під них є гроші, на цьому тижні буде у нас розширене спілкування з військовими, з командувачами. І від них я хочу почути, які потреби в нас є", — додав Труханов.

Відреагував мер також і на звинувачення щодо закупівель дешевших китайських турнікетів замість сертифікованих дорожчих. За його словами, проблема у функціонуванні системи Prozorro:

"Коли ми заходимо на систему Prozorro, вона вибирає, де дешевше. Вона не питає, що краще. І ось це найбільша проблема. Ти завантажив туди дані й отримав переможця, а потім хлопці отримують китайські турнікети і питають, нащо ми це купили".

Що відомо

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок