"Це недоречно": міськраду Одеси просять скасувати тендер на реконструкцію Київського райсуду за 106 мільйонів

"Це недоречно": міськраду Одеси просять скасувати тендер на реконструкцію Київського райсуду за 106 мільйонів

"Це недоречно": міськраду Одеси просять скасувати тендер на реконструкцію Київського райсуду за 106 мільйонів
. Вхід до Київського райсуду Одеси, 2019 рік. Фото: Київський райсуд Одеси/Facebook

В Одесі планують за 106 мільйонів гривень реконструювати будівлю Київського районного суду. Такі витрати під час війни недоречні.

Про це на позачерговому засіданні виконкому Одеської міської ради 17 серпня сказав депутат міськради Петро Обухов. Він попросив зобов’язати управління капітального будівництва скасувати тендер.

"Ми зараз розглядаємо питання компенсацій за постраждале майно і паралельно з цим управління капітального будівництва запустило тендер на 106 мільйонів гривень на ремонт Київського суду. Мабуть, також дуже постраждале майно. Причому до цього у нас була сесія, на якій ми збирались, знімали кошти з ремонту доріг, стадіонів, щоб допомогти армії. І після цього вони запускають такий тендер. Мені здається, що це недоречно, це викликало бурхливі обговорення в мережі, люди дуже незадоволені цим питанням", — сказав Обухов.

Тендер на реконструкцію Київського райсуду за 106 мільйонів
Тендер на реконструкцію будівлі Киівського райсуду Одеси. Джерело: Prozorro

Обурена такими витратами і голова одеського благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова. На своїй сторінці у Facebook вона написала, що якщо тендер не скасують — вона вийде на пікет до міськради.

"Офіційно заявляю, що якщо тендер на ремонт цього бісового суда не буде скасовано, я вийду на одиночний пікет на Думську і буду стояти там кожного дня з плакатом. І виходити буду туди кожного дня, навіть якщо мене будуть забирати по вечорах в кутузку", — написала Ножевнікова.

Окрім того, на сторінці тендеру на майданчику державних закупівель Prozorro з 14 по 17 серпня з’явилось декілька скарг до Держаудитслужби щодо цього ремонту. Відповіді на них ще немає.

Ремонт Київського райсуду Одеси за 106 мільйонів

8 серпня на Prozorro управління капітального будівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі на вулиці Варненській, 3а. За цією адресою розташований Київський районний суд Одеси. Реконструкцію оцінили в 106,2 мільйони гривень.

У 2019-2020 роках будівлю цього суду вже реконструювали коштом міського бюджету. Тоді на ремонт витратили 34,5 мільйони гривень. До будівлі прибудували додаткове приміщення, для чого зрубали дерева. Роботи виконувала компанія "Таурус".

Міськраду Одеси просять скасувати реконструкцію Київського райсуду за 106 мільйонів
Новий хол Київського райсуду Одеси після ремонту у 2019-2020 роках. Фото: Одеса-медіа

У 2020 році стало відомо, що 34 мільйони — це не всі витрати на Київський суд. Посадовці управління капбудівництва за 1,4 мільйона гривень замовили розробку проєкту реконструкції будівлі вже з прибудовою додаткових приміщень. Виданню "Пушкінська" тоді у міськраді повідомили, що хочуть зробити окрему будівлю для підсудних і конвою, новий актовий зал на 200 місці і додаткові сходи з другого на перший поверх з прибудованим коридором, щоб співробітники суду могли потрапити до підсудних через окремий шлях.

У новому техзавданні на 106 мільйонів вказана прибудова нового приміщення, роботи з зовнішнього та внутрішнього опорядження, влаштування водопроводу та каналізації, систем вентиляції, кондиціонування, опалення, пожежної сигналізації, відеоспостереження, сходи, одні з яких до підвалу. На території суду планують оновити зовнішнє освітлення, зробити доріжки та нову огорожу, зрубати 26 дерев, а замість них зробити клумби та посадити 202 кущів та дерев. Скільки саме дерев — не уточнюється.

16 серпня відбувся аукціон, пропозицію на який подала лиш одна компанія — "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач". Наразі вона очікує рішення тендерного комітету.

Реконструкція Київського суду Одеси за 106 мільйонів
Тендер на реконструкцію Київського райсуду Одеси. Джерело: Prozorro

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок