У Франківську обмежать рух транспорту на пасічнянському мості

У Франківську обмежать рух транспорту на пасічнянському мості

У Франківську обмежать рух транспорту на пасічнянському мості
. Фото: Ruslan Veselui, Facebook

В Івано-Франківську з 26-го серпня вантажівки з вагою понад 24 тонни не зможуть проїхати пасічнянським мостом. Також обмежать швидкість транспорту на мості до 40 кілометрів у годину. Рішення про це ухвалили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міськради.

Останній паводок підмив другу опору моста. Крім того, повністю змиті габіони, які укріплювали цю опору.

"Зараз достеменно ніхто не може сказати, як себе поведе та опора у майбутньому. У технічному звіті є така рекомендація - провести обов'язкове підводне обстеження. Всі роботи проводитимуться після виготовлення проєктно-кошторисної документації", - повідомив директор   КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко.

За його словами, фахівці, які обстежували цю конструкцію, дали рекомендацію обмежити рух транспорту вагою понад 24 тонни цілодобово, швидкість на мості - не більше 40 кілометрів.

Відповідно до розрахунків комісії, ремонт пасічнянського моста коштуватиме 19 мільйонів 86 тисяч гривень.

"Це неповноцінний ремонт моста, але це - комплекс заходів, які, принаймні, дозволять його експлуатувати. Експерти пояснюють, якщо підмита опора зрушиться на один сантиметр, може провалитися тротуар, балка", - каже Віталій Бурко.

Т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху Вітілій Слівінський зауважив, що, заборонивши в'їзд важковагового транспорту, будуть порушені правила дорожнього руху: "Якщо ми хочемо заборонити рух вантажівок на мості взагалі, тоді ми демонтуємо таблички (зараз стоїть обмежувальний знак 30 тонн), і встановлюємо схеми об'їзду міста. Але, відповідно до правил дорожнього руху, автомобілі, які обслуговують місцеві підприємства, мають право їздити. Потрібне розуміння від самих підприємців".

Патрульна поліція контролюватиме в'їзд на міст.

До 26 серпня встановлять таблички із схемою об'їзду.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міськради визнали стан моста як обмежено працездатний. Отож швидкість на ньому не повинна перевищувати 40 кілометрів у годину. Обмежать в'їзд транспорту вагою більше ніж 24 тонни. Учасники засідання вирішили звернутися до очільників будівельних компаній, торговельних мереж з проханням об'їжджати вантажівками міст у Пасічній, а також просити фінансову допомогу в облдержадміністрації.

На початок