Волейбол: чемпіонат Європи
Волейбол: чемпіонат Європи
"Були б чемпіонами, якби все вирішувалося у першому сеті". Волейболіст Тупчій виділив проблеми України на Євро-2023

"Були б чемпіонами, якби все вирішувалося у першому сеті". Волейболіст Тупчій виділив проблеми України на Євро-2023

Ексклюзивно
"Були б чемпіонами, якби все вирішувалося у першому сеті". Волейболіст Тупчій виділив проблеми України на Євро-2023
. Василь Тупчій в атаці, фото: cev.eu

Ексклюзивний коментар Василя Тупчія для Суспільне Спорт.

Чоловіча збірна України з волейболу програла стартові три матчі на Євро-2023 – і після трьох турів іде на останньому місці у своїй групі. Українці не змогли обіграти збірні Словенії, Хорватії та Болгарії, хоча у кожної з них виграли першу партію.

Однак розвинути успіх у жодному з матчів не вдавалося. Після матчу проти Болгарії Суспільне Спорт у Варні поспілкувалося з діагональним Василем Тупчієм.

У цьому поєдинку Тупчія змінювали, у нього не був високий показник ефективності в атаці. Як відзначив головний тренер збірної Угіс Крастіньш, болгари готувалися і чекали саме на Тупчія.

Що сказав Василь Тупчій після матчу Україна – Болгарія

  • Загальна оцінка гри
"Якщо коментувати перший сет, то ми, напевне, чемпіонами Європи були, якби все вирішувалось в першому сеті. Далі – самі бачили. Багато помилок на подачі, в атаці. Вони нас, скажімо так, блоком "прихватили", зм'якшили, все добили. Плюс потужну подачу подавали, з якою було важко справитися.

На жаль, ми не подаємо те, що ми повинні подавати, те, що ми подавали. Дуже багато помилок. Ми, навіть, якщо її подаємо, то страхуємося, вона не налетить сильно, а просто вводимо м'яч в гру. Чому так? Не знаю. Потрібно буде потім розбиратися з цим всім".

  • Про стан здоров'я та заміни під час гри

"Не прямо все нормально [зі здоров'ям]. Щось там защемило [у спині], я не знаю, що. Можливо, треба зробити МРТ, подивитися, що там, тому що не дуже добре. Не скажу, що мені заважало грати, не в цьому причина, це 100%, але неприємно. Біль є.

Заміни через це? Ні, ви самі бачили, я один з трьох м'ячів забивав, не подавав, тому мене потрібно було міняти. Нормально, що мене міняли. Євген Кісілюк досить вдало вийшов, тому, я думаю, все справедливо".

  • Про шанси на вихід з групи
"Звісно, морально, психологічно дуже важко з цим справлятися, тому що третя поразка – це, звісно, важко відновлюватися. Шанси є ще. Попереду збірна Фінляндії і Іспанії. Я думаю, ми зможемо нав'язати їм боротьбу, поборотися за вихід з групи".
  • Про доцільність психолога

"У нас був психолог, коли ми тренувалися в Варшаві, але я не сказав би, що він прямо зараз потрібен.

Моя думка – щоб ми вийшли на топ рівень, потрібно будувати спортзали, виховувати молодь, виховувати тренерів, змінювати їхній підхід до тренувань. У нас на папері, що діти займаються волейболом, а насправді ми бачимо, що молоді дуже мало. У Другій лізі, в Суперлізі не вистачає людей, не вистачає молодих хлопців, які б могли підсилити збірну. Зараз, на жаль, я нікого не бачу, молоді не вистачає. Це найближчі перспективи, щоб через п'ять-десять років ми могли виступати на топ рівні. Нам потрібно будувати зали, виховувати тренерів, молодь. Це моя особиста думка".

На початок