Збирає гроші на швидкі: нідерландець, який біжить з Амстердама до Києва, пробіг через Рівне

Збирає гроші на швидкі: нідерландець, який біжить з Амстердама до Києва, пробіг через Рівне

Боас Крагтвейк
. Фото: Суспільне Рівне

До Рівного 2 вересня прибув нідерландський бігун Боас Крагтвейк, який біжить з Амстердама до Києва, щоб зібрати гроші на автомобілі швидкої допомоги для України. Тут його зустріли місцеві бігуни, які вирішили підтримати іноземця у забігу. Нідерландець розповів Суспільному, чому для нього важливо допомогти українцям.

Боас Крагтвейк вирішив пробігти понад 2 500 км, щоб купити рятувальні машини швидкої допомоги. Його маршрут з Амстердама в Київ пролягає через Рівне. Спортсмена зустріли місцеві бігуни на майдані Незалежності та пробігли з ним до міськради.

"Карети швидкої допомоги, які організація направляє до зони бойових дій, оснащують у Нідерландах усім необхідним. В Україні вони щодня рятують від 20 до 30 життів. Така швидка допомога коштує близько 30 000 євро”, — сказав Крагтвейк.
Марафонець із Нідерландів біжить з Амстердама до Києва
Фото: скрин з мапи сайту Ultra 4 Ukraine

Що відомо про забіг

Боас Крагтвейк стартував зі столиці Нідерландів 22 липня і планує загалом здолати 2 500 кілометрів, пробігаючи приблизно 50 кілометра щодня упродовж 50 днів.

Його мета – зібрати кошти на придбання автомобілів швидкої допомоги, які голландська благодійна організація Zeilen van Vrijheid (Вітрила свободи) доставить в Україну.

Крагтвейк пробігає від 40 до 60 км за добу, залежно від відстані між містами. За ним у фургоні для відпочинку їдуть його менеджер і фотограф. Після 10 днів і близько 500 км бігу – Крагтвейк зібрав 22 тисячі євро на своїй сторінці GoFundMe “Ultra4Ukraine”. Чоловік планує прибігти до української столиці 10 вересня.

Нідерландець біжить з Амстердама до Києва, щоб зібрати кошти на автівки швидкої допомоги
Боас Крагтвейк. Фото: ultra4ukraine/Instagram

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок