Як мотивувати дитину до навчання. Поради номінанта рейтингу 50 Global Student Prize

Як мотивувати дитину до навчання. Поради номінанта рейтингу 50 Global Student Prize

Ян Стародубець
Ян Стародубець. Фото: Київська МАН

Аби дитина із задоволенням відвідувала уроки — не варто її порівнювати з іншими, а якщо у неї немає високих оцінок з усіх предметів — це теж нормально. Так вважає 17-річний Ян Стародубець, хлопець увійшов до цьогорічного переліку 50 Global Student PrizeМіжнародна студентська премія для кращих студентів-винахідників світу, переможець якої отримає $100 000. і є вихованцем секції хімії Київської Малої академії наук. В етері Суспільне. Спротив він дав кілька порад батькам.

На його думку, батькам варто спілкуватися із дітьми, аби мотивувати їх до навчання.

"Не всі діти можуть усім цікавитися. Звісно потрібно дізнатися, що конкретно не подобається. Може, проблема з вчителями, адже великий шматок роботи саме вчителів — змотивувати дітей до навчання", — зазначив Ян Стародубець.

Хлопець вважає, що слід спробувати зацікавити дитину та обирати різні підходи, аби її мотивувати. Також дивитися за тим, як вчителі впливають на дітей.

"Немає нічого соромного в тому, щоб відвідати урок, подивитися, як вчитель показує це. Можливо, іноді змінити школу, бо є нерідкісні випадки, коли школа не підходить дитині. І ніколи не порівнювати дітей з бажаним. Якщо ви чогось не досягли в дитинстві — не потрібно перекидати свої нереалізовані мрії на дітей", — додав він.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок