Розмальовували гільзи й тубуси задля допомоги ЗСУ. Ліцеїсти з Івано-Франківщини передали бійцям "швидку"

Розмальовували гільзи й тубуси задля допомоги ЗСУ. Ліцеїсти з Івано-Франківщини передали бійцям "швидку"

Розмальовували гільзи й тубуси задля допомоги ЗСУ. Ліцеїсти з Івано-Франківщини передали бійцям "швидку"
. Фото: Facebook/Великорожинська громада

Учні ліцею села Великий Рожин Кутської селищної ради, що на Івано-Франківщині, передали бійцям 74 батальйону 102 окремої бригади автомобіль швидкої допомоги. У цьому підрозділі служать найбільше жителів з Великого Рожина.

Воїни прийшли привітати ліцеїстів з початком навчального року, повідомила на своїй Facebook-сторінці голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Як йдеться у дописі, протягом літніх канікул діти розфарбовували великокаліберні гільзи та тубуси від протитанкових ракет. Вони це робили задля того, щоб купити "швидку" для своїх рідних на фронт.

"Дитячі шедеври побачили односельці, які зараз проживають у Лондоні. Вони й передали роботи школяриків британським волонтерам. Нещодавно британці завітали в Україну і привезли із собою подарунок для дітей із Великого Рожина — карету "швидкої", — написала Онищук.

Керівниця проєкту "З любов'ю до України: від війни до мистецтва", вчителька Великорожинського ліцею Василина Никифорак написала на Facebook-сторінці громади, що до проєкту долучилися учні класу образотворчого мистецтва Кутської дитячої художньої школи імені Брошкевича, школярі 9 класу Великорожинського ліцею та діти військовослужбовців.

"З учасниками проєкту співпрацював фонд Help4Ukraine та уродженка села Великий Рожин, яка 26 років проживає в Лондоні, Олена Головчук", — написала Василина Никифорак.

З її слів, діти за допомогою викладачки образотворчого мистецтва Наталії Сащук розмальовували тубуси та гільзи від різних видів зброї.

Ліцеїсти села Великий Рожин передали бійцям ЗСУ швидку
Фото: Facebook/Великорожинська громада

"Ставши партнерами фонду Help4Ukraine, передали тубуси для аукціону. Від організації діти одержали матеріальну допомогу, за яку придбали обладнання для наших маленьких художників", — написала Василина Никифорак.

Вона каже, що фонд Help4Ukraine постачає автомобілі швидкої допомоги в Україну в межах гуманітарної допомоги. Учасники проєкту "З любов'ю до України: від війни до мистецтва" подали заявку на таке авто.

"Автомобіль швидкої допомоги — вже в Україні. Незабаром поїде на Схід, де на нього вже чекають медики прифронтових територій", — розповіла Василина Никифорак.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок