В Росію з Ірану можуть завозити нові дрони або запасні частини до них — Гуменюк

В Росію з Ірану можуть завозити нові дрони або запасні частини до них — Гуменюк

В Росію з Ірану можуть завозити нові дрони або запасні частини до них — Гуменюк
. Джерело: АрміяInform

В Росії зафіксували активність вантажних перевезень за напрямком Тегеран — Москва. Це може свідчити про постачання нових безпілотників або запасних частин до них.

Про це в коментарі Суспільному повідомила начальниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, при виготовленні дронів армія РФ може опиратись на підтримку певних країн:

"Ми бачили активність вантажних перевезень з напрямком Тегеран — Москва, які зазвичай пов’язані з постачанням додаткових безпілотників типу "Шахед", або запасних частин до них. Оскільки в Росії налагоджують самостійне виробництво і ми вже фіксували факт, що вони маркують дрони, виготовлені власноруч або на своїй території, специфічними літерами кирилиці — це означає, що високоточні технології для Росії зараз не доступні, але вони можуть спиратися на отаку підтримку, яку надають країні-терористці ще деякі країни у світі".

Також вона додала, що у Чорному морі корабельне угруповання розгорнуто в кількості дев'яти одиниць. Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксували, вони заведені в пункти базування:

"Пам’ятаємо про те, що і в пунктах базування, вони можуть бути споряджені й готові до виведення на бойовий курс за 2-3 години фактично, або ж можуть бути застосовані з бухт. Ця практика вже ворогом використовувалася, вона досить небезпечна і для самого екіпажу ракетоносіїв. Але коли ж росіяни берегли своїх".

29 серпня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія до кінця 2023 року планує виготовити 1300 дронів-камікадзе Shahed.

10 червня офіційний представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія отримує з Ірану матеріали, необхідні для будівництва заводу з виробництва безпілотників, який може бути повністю запущений у 2024 році.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок