Чехія повертає масковий режим у транспорті, приміщеннях і на масових заходах

Чехія повертає масковий режим у транспорті, приміщеннях і на масових заходах

Чехія повертає масковий режим у транспорті, приміщеннях і на масових заходах
. footboom.kz

Чехія повертає обов'язковий масковий режим у всіх видах транспорту, закритих приміщеннях і на масових заходах з 1 вересня.

"З 1 вересня 2020 року ми впроваджуємо обов'язкове носіння масок у всіх видах транспорту. Обов'язок буде також стосуватися приміщень, таких як магазини, торгові центри та поштові відділення, а також закритих масових заходів, незалежно від кількості учасників", — цитує чеське видання Novinky слова міністра охорони здоров'я Чехії Адама Войтеха.

За його словами, маску потрібно носити як у громадському транспорті, так і у міжміських сполученнях. Водночас вона поки не портрібна у шкільних класах, на робочому місці чи в ресторанах, оскільки, на думку міністерства, мсковий режим потрібно впроваджувати там, де це буде найефективніше. Протягом тижня МОЗ Чехії обіцяє опублікувати детальне роз'яснення.

Войтех додав, що термін самоізоляції для людей, які контактували з інфікованими, але які не мають симптомів захворювання, скоротиться до 10 днів. Нововведення не торкнеться працівників медичної сфери та соціальних служб.

Станом на 17 серпня у Чехії зареєстровано 121 новий випадок захворювання, за час епідемії виявили понад 20 тисяч хворих, померло 397 осіб, одужали 13 799 пацієнтів.

Що відомо

  • Станом на 10 серпня Чехія була віднесена до "зеленої" зони в Україні.
  • Уряд Чехії вирішив зняти обмеження на подорожі країнами Європи. З 15 червня громадяни країни зможуть подорожувати без необхідності проходити тест на коронавірусну інфекцію після прибуття додому.
На початок