У Києві попрощалися з загиблим на війні депутатом Київради Ільницьким

У Києві попрощалися з загиблим на війні депутатом Київради Ільницьким

Сергій Іотницьким
Прощання з депутатом Київради Сергієм Ільницьким, який загинув на війні. Київ, 28 серпня 2023р. Фото: Олександр Магула/Суспільне

У Києві попрощалися з загиблим на війні депутатом Київської міської ради від фракції "Європейська солідарність" та полковником ЗСУ Сергієм Ільницьким з позивним "Сокіл". Він загинув 22 серпня під час бойових дій біля селища Курдюмівка Бахмутського району на Донеччині.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Спочатку заупокійна панахида відбулася в Михайлівському Золотоверхому соборі. Опісля траурна колона супроводила труну з тілом бійця на Майдан Незалежності. Провести в останню путь Сергія Ільницького прийшли його, рідні, колеги, друзі.

Як розповіла Суспільному подруга депутата Алла Мартинюк, Ільницький загинув під час виконання бойового завдання. Він потрапив під артилерійський обстріл. Востаннє бачилися кілька тижнів тому, розповіла жінка.

"Сергій був дуже веселим і щирим. Душа компанії, освічений. Красень, спортсмен. Він під час загибелі втратив і руку, і ногу. На жаль, його серце не витримало. Він взагалі міг не йти на штурм. Зараз мало про це говорять, але у нас такі шалені втрати, скільки загинуло штурмовиків і піхоти. Люди, такі як він, тобто командири, можуть послати молодих недосвідчених хлопців на штурм. А він — ні, він пішов з ними і героїчно загинув", — сказала Алла Мартинюк.

Поховали Сергія Ільницького на Алеї Героїв на Лісовому кладовищі у Києві.

Сергій Ільницький — ветеран Збройних Сил України, учасник АТО, полковник у відставці. Був першим заступником командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша, командиром загону "Південь" УДА у складі 28-ої окремої механізованої бригади (ОМБр). Ільницький увійшов до фракції "Європейська солідарність" у Київраді у квітні цього року, замінивши Ірину Никорак, яку обрали до Верховної Ради.

На початок