Обстріл олійниці в Гоголевому на Полтавщині: подробиці та фото з місця події

Обстріл олійниці в Гоголевому на Полтавщині: подробиці та фото з місця події

28 серпня армія РФ обстріляла Полтавщину: відомо про трьох загиблих
. Суспільне Полтава

28 серпня у Миргородському районі армія РФ обстріляла ракетами місцеве підприємство. Нині на місці працюють, зокрема, рятувальники та правоохоронці. Подробиці з місця події у матеріалі Суспільного.

Що відомо про обстріл у Гоголевому

28 серпня у приватне підприємство у селищі Гоголеве влучили дві ракети, які випустила російська армія. Про це на апаратній нараді повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Обстріл на Полтавщині стався 28 серпня 2023
Над підприємством, у яке влучила армія РФ, видно дим. Суспільне Полтава

Як повідомляв у своєму Telegram-каналі керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, через влучання в олійницю сталося займання. Про нього рятувальникам повідомили близько 5:00, розповіла Суспільному речниця рятувальників регіону Світлана Рибалко.

"На ліквідацію наслідків ворожого обстрілу залучено 64 рятувальники, а також 14 одиниць техніки. Локально в декількох осередках зберігалося горіння, ліквідували його рятувальники повністю. І зараз наші сили та засоби направлені на розбір завалів, пошук постраждалих, загиблих", ― повідомила Світлана Рибалко.

Армія РФ обстріляла Гоголеве на Полтавщині близько 5:00 28 серпня 2023
На місці влучання працюють понад 60 рятувальників. Суспільне Полтава

Що відомо про загиблих та поранених через обстріл 28 серпня

За даними начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, троє людей загинули, ще одну шукають. Травми отримали п’ятеро працівників підприємства. Трьом із них надали допомогу амбулаторно, а решту госпіталізували. Люди працювали у нічну зміну.

Олійницю у Гоголевому на Полтавщині поруйнували російські ракети
На підприємстві пошкоджені споруди, обладнання та вибиті вікна. Суспільне Полтава

Головний технолог компанії "ПАФ Гарант" Андрій Ільченко Суспільному розповів:

"О 4:47 мені подзвонили, що приліт ракети. Зразу виїхали сюди. Підприємство цілодобово працює, тому нічна зміна була ― 25 людей загалом на всій території. Все зруйновано. Обладнання побите, те, що стояло на верхніх поверхах, лежить на першому поверсі. Відновити його буде складно".

Рятувальники розбирають завали після обстрілу підприємства у селищі Гоголеве 28 серпня 2023
Через обстріл у Полтавській області загинуло щонайменше три людини. Суспільне Полтава

За словами Андрія Ільченка, збитки поки не порахували. У травмованих є опіки та переломи. А загиблі були операторами пресувального відділення. Родинам працівників планують надати грошову допомогу.

Голова Гоголівської громади Володимир Даценко Суспільному розповів:

"Здається, було пряме влучання ракетою. Загиблі, яких на цей час знайшли, ― один з Устивиці, а один з Гоголевого хлопчина. Я думаю, обов’язково на завтра (29 серпня – ред.) скличемо сесію. Будемо обов’язково надавати допомогу родинам загиблих. Багато звертаються благодійників, теж хочуть допомагати цим родинам. Це підприємство було бюджетонаповнювачем нашим".

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок