Україна візьме участь у "Євробаченні-2024": в нацвідборі буде нововведення

Україна візьме участь у "Євробаченні-2024": в нацвідборі буде нововведення

Україна візьме участь у "Євробаченні-2024": в нацвідборі буде нововведення
.

Суспільне Мовлення підтвердило участь України в пісенному конкурсі "Євробачення-2024", яке відбудеться у шведському Мальме після перемоги Loreen. Представника від України оберуть на національному відборі: приймання заявок на участь розпочнеться невдовзі.

Музичним продюсером нацвідбору на "Євробачення-2024" вдруге стане музикант і композитор Дмитро Шуров (Pianoбой). Цього разу нацвідбір матиме нововведення.

"Днями розпочнеться приймання заявок на участь у нацвідборі і новий сезон «Євробачення» в Україні. Звертаюся зараз до всіх: вмикайтесь, ми маємо створити і обрати наступну пісню, якою буде пишатися країна, пісню, яка підкорить серця всієї Європи й запалить нову зірку з України. Цього року на вас чекає сюрприз — ви зможете самі обрати одного з фіналістів. Попереду багато цікавого", — розповів Шуров.

Голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська теж наголосила, що у цьогорічному Нацвідборі будуть нововведення, які дозволять українцям "ще більше долучитися до ухвалення ключових рішень відбору".

"Більше інформації про умови та новинки нацвідбору з’явиться вже цього тижня, коли стартує приймання заявок", — зазначила Скибінська.

Що відомо про "Євробачення-2024"

68-й пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться у травні 2024 року в Мальме. Півфінали, в одному з яких візьме участь Україна, відбудуться 7 та 9 травня. А гранд-фінал — у суботу, 11 травня, на стадіоні Malmö Arena.

Мальме прийматиме "Євробачення" вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках, останнього року Україну представила Злата Огнєвіч з піснею Gravity. Тоді виконавиця посіла третю сходинку.

67-ме "Євробачення" відбулося в британському Ліверпулі від імені України та за участі Суспільного Мовлення. Гурт TVORCHI представив Україну з піснею Heart of Steel та посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Радіо Промінь — офіційний радіомовник Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі "Євробачення-2024".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок