Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Трохи так складно, але вдалося пройти у фінал". Ірина Геращенко – про "зміну підходу" в кваліфікації та ЧС-2023

"Трохи так складно, але вдалося пройти у фінал". Ірина Геращенко – про "зміну підходу" в кваліфікації та ЧС-2023

Ексклюзивно
"Трохи так складно, але вдалося пройти у фінал". Ірина Геращенко – про "зміну підходу" в кваліфікації та ЧС-2023
. Ірина Геращенко. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар Ірини Геращенко для Суспільне Спорт.

28-річна українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко вдруге поспіль відібралася до фіналу чемпіонату світу. У кваліфікації світової першості 2023 року Геращенко показала результат 1.89 м, але цього вистачило, аби за спробами пробитися до фіналу.

Це уперше у сезоні Ірина закінчила змагання з результатом нижче, ніж 1.90 м – три стрибки на 1.92 м виявилися неуспішними.

Після виступу в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Ірина Геращенко пояснила, що на планці 1.92 метри вона дещо захотіла змінити у стрибку, однак це не спрацювало.

"Кваліфікацію пройшла, чому я дуже рада. У принципі, на спробах все йшло більш-менш нормально, хоча на розминці щось мені якось не виходило, але сподівалася, що вийду в сектор і буде нормально – так і було. На 1.92 метри, напевно, щось трохи "зажалося", я щось хотіла придумати нове – вже під час змагань це так буває. Зараз зрозуміло, що це не працює, в фіналі буду намагатися робити по-старому", – заявила Геращенко.

Під час підготовки до фіналу Ірина Геращенко проведе розмову з тренеркою, а також передивиться свої стрибки, аби зробити роботу над помилками.

"Треба поговорити з тренеркою, вона мені все розкаже. Я її вислухаю, сама собі ще переберу це в голові. Мені наглядно також дуже важливо подивитися [свої стрибки], що я робили, самій себе оцінити. Далі – виходити в фінал і працювати далі", – пояснила Ірина.

На останньому чемпіонаті світу Ірина фінішувала на четвертому місці, до того четвертою була на Олімпіаді-2020, а також закінчила п'ятою Євро-2022. Однак сама Ірина не порівнює себе з тими результатами.

"У мене є правило не порівнювати. Кожен день це нова сторінка і ми її пишемо спочатку. Тож працюємо далі. Я рада, що змагаюся. Я рада, що навіть так трохи складно, але мені вдалося пройти в фінал. Яка висота буде конкурентною за медалі в фіналі? Не можу вам сказати. Я про це не думаю, чесно. Думаю, що кожен буде сконцентрований на тому, що потрібно просто стрибати. А там вже буде видно", – резюмувала Ірина.

Фінал жіночих стрибків у висоту відбудеться в неділю, 27 серпня, о 21:05 за київським часом.

Що відомо про виступ Ірини Геращенко на ЧС з легкої атлетики

  • Ірина Геращенко вп'яте змагається на чемпіонаті світу, вдруге виходить до фіналу.
  • На ЧС-2022 українка уперше взяла висоту 2.00 метри, але фінішувала лише на четвертому місці. Цей результат (2.00 м) залишається особистим рекордом Геращенко.
  • У фіналі ЧС-2023 будуть стрибати одразу дві українки – Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.

На початок