Ласощі, парфуми з Франції, пістолет Макарова. У Прилуках відбувся ярмарок, на якому збирали гроші на авто для ЗСУ

Ласощі, парфуми з Франції, пістолет Макарова. У Прилуках відбувся ярмарок, на якому збирали гроші на авто для ЗСУ

Ласощі, парфуми з Франції, пістолет Макарова. У Прилуках відбувся ярмарок, на якому збирали гроші на авто для ЗСУ
. ФОТО: Суспільне Чернігів

72 тисячі гривень за дві години зібрали волонтери із Варви на авто для земляка, який служить у лавах Національної гвардії України. Для цього організували благодійний ярмарок. Як він проходив, що пропонували на продаж і чи досить цієї суми для авто, читайте далі.

Гвардієць Дмитро Імамєєв демонструє землякам особистий пістолет Макарова.

Капітан 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України Дмитро Імамєєв
Дмитро Імамєєв з пістолетом Макарова. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Це особиста зброя офіцера, особиста зброя сержанта, яка застосовується в крайніх випадках. Привіз для того, щоб подивилися правильність його використання – як розбирати, як збирати, як ним працювати взагалі", — розповідає капітан 4-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України Дмитро Імамєєв.

Це доповнення до виставки зброї і засобів захисту, яку представляють військовослужбовець ЗСУ Сергій Мамаєв та волонтер Андрій Рибальченко. Найбільший інтерес до неї у дітей.

"Щоб люди розуміли, що таке зброя, що це дуже небезпечно, що вона не шуткує, вбиває і ранить, і що нею гратися не можна. Краще її не тримати в руках, дай Боже, взагалі", — каже волонтер БО "Сильні Волею" Андрій Рибальченко.

Волонтер БО "Сильні Волею" Андрій Рибальченко
Андрій Рибальченко. ФОТО: Суспільне Чернігів

На захист країни Дмитро Імамєєв став у 2015 році. І нині тиждень, як повернувся із зони бойових дій. Із перших днів повномасштабного вторгнення налагодив контакт та отримував необхідне від земляків із БО "Сильні Волею". Нині на благодійному ярмарку збирають гроші на авто для його підрозділу.

Ярмарок у Прилуках
Ярмарок у Прилуках. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Вирішили для наших благодійників, для людей, зацікавлених нашою організацією, влаштувати благодійний ярмарок, щоб кожен міг прийти, подивитися, як проходить процес, де ми проводимо свій вільний від роботи час", – каже голова БО "Сильні Волею" Ольга Александрів.

БО "Сильні Волею" Ольга Александрів
Ольга Александрів. ФОТО: Суспільне Чернігів

Представники Гнідинського старостату привезли на ярмарок вироби місцевих майстрів, домашні страви, те, що виготовляють на фронт.

З перших днів війни ми її близько тисячі літрів зробили. За два місяці сплели 40 сіток, розмір п'ять на шість метрів", — розповідає староста Гнідинців Ольга Ситник.

Староста Гнідинців Ольга Ситник. Чернігівщина
Ольга Ситник. ФОТО: Суспільне Чернігів

Волонтерки з Озерян готувалися до ярмарку два дні. Крім фірмових страв, які передають на фронт, привезли на продаж сувеніри ручної роботи.

Смаколики на ярмарку у Прилуках на Чернігівщині
Смаколики на ярмарку. ФОТО: Суспільне Чернігів

"У нас і солодкий стіл, і солоний стіл, і наші вироби, і мило ручної роботи, і брелоки бісером. Вибір є. Ми продаємо все, і всі виручені кошти підуть на придбання необхідного для наших захисників", — каже волонтерка ГО "Волонтерський щит 4.5.0" Олена Місько.

"Це барбекю я привіз за три тисячі кілометрів на своїй машині. Українське стегно", — показує волонтер із Франції Олександр Чорфа.

Волонтер із Франції Олександр Чорфа з барбекю
Волонтер із Франції Олександр Чорфа з барбекю. ФОТО: Суспільне Чернігів

Олександр Чорфа за донати частував усіх українськими стегенцями та кавою. На ярмарок до Варви він також привіз парфумерію із Франції.

"Це місце я сильно люблю. Це брати. Це серце. Я хочу працювати в Україні, хочу відновити Україну, я хочу, щоб в Україні був спокій".

Цю локацію облаштували, аби діти могли написати листа та зробити малюнок для українських військових.

Ярмарок у Прилуках
Ярмарок у Прилуках. ФОТО: Суспільне Чернігів

Десятирічна Альона віддала волонтеру Максиму Рибальченку чотири тисячі гривень, які збирала останні п’ять місяців.

"У мене все є. Зараз війна, і я захотіла віддати ці гроші ЗСУ", — говорить Альона.

За дві години роботи ярмарку волонтерам БО "Сильні Волею" вдалося зібрати 72 тисячі гривень. Ще 20 тисяч, за інформацією Ольги Александрів, їм передав гурт "Північ". Це, з її слів, 60% від необхідної на авто суми.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок