Греція візьме участь у навчанні українських пілотів на F-16 — Зеленський

Греція візьме участь у навчанні українських пілотів на F-16 — Зеленський

Важливо
Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Греції
. Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Греції, 21 серпня 2023 рік. Скриншот з відео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Греція візьме участь у тренуванні українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Про це Володимир Зеленський сказав на спільній пресконференції із прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

"Греція візьме участь у тренуванні наших пілотів на F-16ю Дякую за цю пропозицію", — сказав Зеленський.

Він додав, що обговорив з очільником уряду Греції ситуацію у Чорноморському регіоні.

"Зокрема, загрозу, яку створила Росія проти бортів та свободи мореплавства. Ми робимо усе можливе задля відновлення безпеки на Чорному й Азовському узбережжі. Це важливо з глобальної точки зору продовольчої безпеки", — наголосив Зеленський і додав, що Україна створила альтернативний зерновий коридор у Чорному морі й" він може працювати".

Водночас Зеленський зауважив, що для того, щоб робота коридору була стабільною, потрібне посилення "повітряного щита".

"Це важливо для Чорноморського регіону, зокрема для нашого міста Одеси. І це може бути історичним внеском Греції у загальноєвропейську безпеку, якщо ви допоможете нам із захистом саме Чорноморської акваторії й щодо систем ППО", — сказав Зеленський і підкреслив, що запропонував варіанти, як це можна зробити.

Він також зазначив, що компанії Греції готові брати участь у транспортуванні українського зерна, відзначивши, що Україна дуже на це розраховує.

21 серпня президент України Володимир Зеленський прибув до Греції. Там він має зустрітися із президенткою Катеріною Сакелларопулу, а також провести ґрунтовні переговори з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом і грецькою делегацією.

20 серпня Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленською прибули з офіційним візитом до Нідерландів.

В той же день Зеленський анонсував свій візит у Данію.

19 серпня під час візиту до Швеції Володимир та Олена Зеленські зустрілися з королем Швеції Карлом XVI Густавом та королевою Швеції Сільвією.

На початок