ДБР розслідує вибух в експертно-криміналістичному центрі МВС під Києвом

ДБР розслідує вибух в експертно-криміналістичному центрі МВС під Києвом

Вибух в експертно-криміналістичному центрі МВС на Кільцевій під Києвом розслідує ДБР
Місце вибуху на території ДНДЕКЦ МВС України. Фото: ДБР

Обставини вибуху, що стався на території Державного науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС 19 серпня, з'ясовують працівники Державного бюро розслідувань. Унаслідок події загинули четверо працівників експертної установи.

Про початок розслідування інформує пресслужба ДБР.

За попередніми даними, вибух стався через детонацію вибухонебезпечного предмета, який у той момент досліджували фахівці.

Загинули четверо працівників криміналістичного центру. Вибухова хвиля пошкодила фасад головної будівлі, машини і прилеглі будинки.

Працівники ДБР оглянули місце події, призначили судово-медичні та молекулярно-генетичні експертизи, опитали співробітників установи МВС та інших свідків.

За фактом події відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 267Порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами, що спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до дванадцяти років.

Що відомо про надзвичайну подію у криміналістичному центрі МВС

Вдень 19 серпня поблизу Києва в районі Кільцевої дороги пролунала серія вибухів. У місті повітряної тривоги не оголошували.

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що пожежа сталася на території Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у складському приміщенні. Місцеві розповідають, що чули приблизно 20 вибухів. Правоохоронці перекрили дорогу та не випускали людей.

Пізніше у поліції Київщини повідомили, що вибух в експертно-криміналістичному центрі МВС забрав життя чотирьох працівників.

На початок