Яка готовність Полтавщини до можливих відключень електроенергії

Яка готовність Полтавщини до можливих відключень електроенергії

Електроенергія
. Фото: pexels.com

У Полтавській області створені погодинні графіки відключень електроенергії на 6 черг. Також за потреби будуть використовувати аварійні.

Про це 21 серпня повідомив на апаратній нараді директор обласного департаменту будівництва, містобудування та архітектури, ЖКГ Едуард Рева.

Як підготовлені комунальні підприємства Полтавщини до відключень електроенергії

За словами Едуарда Реви, в Полтавській області нині є 180 генераторів. Їх придбали за гроші підприємств, місцевого та обласного бюджету та міжнародних партнерів. На Полтавщині 2022-го на придбання генераторів спрямували 95 мільйонів гривень.

"У нас на сьогодні залишаються проблемними питання забезпечення «Водотеплосервіс» у Миргороді на 37 відсотків, 26 відсотків «Полтаватеплоенерго», адже там більше 90 котелень. Їм потрібно майже 120 генераторів. Також проблемне теплоенерго у Горішніх Плавнях – 38 відсотків у Кременчуці – 35. «Гадячтеплоенерго» із п’яти котелень на жодній немає генератора. «Лубнитеплоенерго» забезпечені на 100 відсотків."

Чи діятимуть графіки погодинного відключення електроенергії

В області є погодинні графіки відключень електроенергії на 6 черг. Також за потреби будуть використовувати аварійні. Окрім цього, в регіоні діятимуть обмеження для промислових підприємств. Їх застосовуватимуть в разі дефіциту електроенергії.

Що відомо про відключення електроенергії

Із 20 жовтня 2022-го року в Україні запровадили обмеження на користування електроенергією. Це пов’язано з російськими обстрілами енергетичної інфраструктури в Україні.

23 листопада 2022-го росіяни вдарили по українській енергоінфраструктурі. Через це на Полтавщині близько доби не було електропостачання.

16 грудня 2022-го Росія атакувала ракетами Україну. Попередньо випустили 76 ракет, ППО знищили 60, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Пошкоджено близько 9 станцій та підстанцій, розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію. По всій Україні запровадили аварійні відключення.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок