Ракетний удар по центру Чернігова: кількість постраждалих збільшилась до 181 людини

Ракетний удар по центру Чернігова: кількість постраждалих збільшилась до 181 людини

Ракетний удар по центру Чернігова: кількість постраждалих збільшилась до 181 людини
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Внаслідок ракетного удару росіян по драмтеатру в центрі Чернігова 19 серпня постраждала 181 людина, з яких семеро загинуло. 41 людина перебуває в лікарні, серед них чотири в тяжкому стані, ще 16 людей прооперовано.

Про це в ефірі Суспільне. Спротив повідомив начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Також він зазначив, що внаслідок ракетного удару постраждало 10 адміністративних будівель та 53 житлові будинки. У житлових будинках постраждало 398 квартир: там зруйновані вікна, двері, стелі.

Зруйновано приблизно 6,5 тисяч квадратних метрів покрівель. За його словами, відновлення покрівель у пріоритеті, через наближення осені та сезону дощів.

Раніше начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомляв, що внаслідок удару 19 серпня пошкоджено близько 60 будинків, це приблизно 500 квартир.

В.о міського голови Чернігова Олександр Ломако на нараді 20 серпня сказав, що на час проведення ремонтних робіт на покрівлях можливо знадобиться тимчасове відселення людей. Також, за його словами, з 21 серпня прийматимуть заяви від людей, житло яких отримало пошкодження. За словами Ломаки, до них вже звернулися міжнародні організації із пропозиціями допомогти в питанні відновлення.

Для прийому заявок затвердять локацію, про яку з міркувань безпеки проінформують тільки власників пошкодженого майна, каже Ломако.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок