Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Збірна України оголосила склад на вересневі матчі кваліфікації Євро-2024 проти Англії та Італії

Збірна України оголосила склад на вересневі матчі кваліфікації Євро-2024 проти Англії та Італії

Оновлено
Збірна України оголосила склад на вересневі матчі кваліфікації Євро-2024 проти Англії та Італії
. Збірна України з футболу. Фото: Getty Images

Заявка команди на наступні матчі у відборі до чемпіонату Європи-2024.

Збірна України з футболу оголосила склад на вересневі матчі кваліфікації Євро-2024 проти Англії та Італії. Заявку команди оприлюднила пресслужба Української асоціації футболу (УАФ).

Україна розпочала кваліфікацію на чемпіонат Європи-2024 у березні матчем проти Англії (0:2). Тоді "синьо-жовті" зіграли під керівництвом Руслана Ротаня, якого УАФ призначила виконувачем обов'язків тренера.

У червні українські футболісти провели у відборі два поєдинки з новим постійним наставником, яким став Сергій Ребров. З новим тренером Україна здобула дві перемоги: над Північною Македонією (3:2) та Мальтою (2:0). Завдяки цим перемогам українці закріпилися на другому місці у своїй групі.

Наступні матчі кваліфікації Євро-2024 збірна України проведе у вересні, коли зіграє проти Англії, лідера групи з 12-ма очками, та Італії, яка йде третьою. Поєдинки проти цих команд "синьо-жовті" проведуть 9-го (у Вроцлаві) та 12 вересня (у Мілані) відповідно.

На вересневі поєдинки тренерський штаб Сергія Реброва викликав 25 футболістів в основній заявці, а ще п'ять увійшли до резервного списку. Серед них – основний голкіпер збірної у 2023 році, який перед початком сезону перейшов з "Шахтаря" до "Бенфіки".

Склад національної збірної України

  • Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Андрій Лунін ("Реал", Іспанія).
  • Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва — "Шахтар"), Денис Попов, Олександр Тимчик (обидва — "Динамо"), Віталій Миколенко ("Евертон", Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Сергій Кривцов ("Інтер Маямі", США), Богдан Михайліченко ("Динамо" Загреб, Хорватія).
  • Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (усі — "Динамо"), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (усі — "Шахтар"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія).
  • Нападники: Роман Яремчук ("Брюгге", Бельгія), Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо").

Резервний список:

  • Олександр Караваєв ("Динамо"), Олександр Сваток, Олександр Піхальонок (обидва — "Дніпро-1"), Арсеній Батагов ("Зоря"), Данило Сікан ("Шахтар").

Які зміни відбулися у складі, у порівнянні із попередньою заявкою збірної

  • У порівнянні із заявкою на червневі матчі, у переліку гравців з'явилися Богдан Михайліченко, Денис Попов, Олександр Зінченко, Єгор Назарина, Микола Шапаренко та Роман Яремчук.
  • Не потрапили до основної заявки: Едуард Соболь (травма), Олександр Сваток (резервний список), Руслан Маліновський (перейшов до "Дженоа"), Данило Ігнатенко.
  • Натомість у переліку гравців збірної на вересневі матчі потрапили одразу кілька гравців, які наразі не грають через травми: Віталій Миколенко (не грав через травму), Георгій Судаков (не грав через апендицит), Олександр Зінченко (відновлювався від травми).

Збірна України розпочне збір 3 вересня у Тшебниці — передмісті Вроцлава. У цьому польському місті "синьо-жовті" проведуть "домашній" матч зі збірною Англії 9 вересня. Попередню номінально домашню гру відбору Євро-2024 Україна провела у словацькій Трнаві.

Кваліфікація Євро-2024: що відомо

  • Напередодні вересневих матчів відбору на чемпіонат Європи збірна Італії змінила головного тренера команди: замість Роберто Манчіні призначили Лучано Спаллетті.
  • До кінця року Україна проведе загалом п'ять матчів. Окрім вересневих поєдинків, "синьо-жовті" зіграють у жовтні проти Північної Македонії та Мальти, а у листопаді вдруге зустрінуться з Італією.
  • До фінальної частини Євро-2024 вийдуть дві найсильніші команди з кожної відбіркової групи. Україна також зберігає шанси кваліфікуватися на Євро-2024 через Лігу націй. Для цього дві збірні з Ліги В, що випереджають Україну в заліку, мають здобути прямі путівки на чемпіонат.
На початок