Війна РФ проти України спричинила бум для виробників зброї у США — WP

Війна РФ проти України спричинила бум для виробників зброї у США — WP

Український військовий встановлює запал до 155-мм артснаряду
. Український військовий встановлює запал до 155-мм артснаряду перед пострілом з гаубиці М777, поставленої США, Харківська область, 14 липня 2022 рік. Фото: АР/Євген Малолетка

Війна Росії проти України спричинила бум для американських оборонних компаній, які значними темпами розширюють виробництво та заводські потужності.

Про це пише The Washington Post.

У статті зазначається, що з 44,5 млрд доларів, виділених США на виробництво озброєнь для України та поповнення американських запасів, Пентагон на сьогодні освоїв 18,2 млрд, або 40,8% від загальної суми, уклавши відповідні контракти.

Сполучені Штати також інвестують у розширення виробництва боєприпасів, безпілотників, зенітних ракет та інших видів озброєнь, зосередившись переважно артилерійських снарядах калібром 155-мм.

Від початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році, Пентагон уклав контракти на виробництво таких снарядів на суму 2,26 млрд доларів, що дало змогу наростити виробництво з 14 тисяч одиниць на місяць станом на лютий 2022 року до близько 20 тисяч на місяць сьогодні. Незабаром виробництво має досягти 28 тисяч на місяць, а до осені 2025 року планується виробляти мільйон снарядів на рік.

Водночас різке збільшення виробництва снарядів підштовхнуло США до пошуку нових постачальників тротилу. Польща була основним американським джерелом цієї вибухової речовини, але Пентагон працює зі своїми союзниками й партнерами над збільшенням поставок, у тому числі з Японії.

Своєю чергою експерти кажуть, що Сполучені Штати, інвестуючи у розширення виробництва боєприпасів, безпілотних літальних апаратів, ракет ППО та іншої зброї, яка потрібна Україні, також повинні гарантувати, що вони зможуть підтримувати розширені потужності в міру розвитку вимог.

14 серпня США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 200 мільйонів доларів.

На початок