Основні жертви обстрілу драмтеатру в Чернігові були поза межами закладу, — Ігор Клименко

Основні жертви обстрілу драмтеатру в Чернігові були поза межами закладу, — Ігор Клименко

Доповнено
Основні жертви обстрілу драмтеатру в Чернігові були поза межами закладу, — Ігор Клименко
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Основні жертви ракетного обстрілу драмтеатру в Чернігові були поза межами закладу. Про це під час брифінгу розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Також Клименко зазначив, що СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом ракетного обстрілу центру Чернігова.

"СБУ зараз відкриває кримінальне провадження, щодо цих заходів. Я не можу коментувати досконало, що відбувалось всередині, можу сказати, що основні жертви у нас були за межами цього закладу (драмтеатру, — ред.), жертви перебували в автомобільному транспорті, йшли через пішохідний перехід, йшли з трьох церков, де вони освячували фрукти. Ми маємо чітко задокументувати цей військовий злочин. Це ляже в скарбничку доказової бази злочинів РФ проти людства".

За його словами, поліція оточила двори та робить поквартирний обхід з першого по останній поверх, щоб впевнитись, що містяни не дістали поранень.

"Додаткові патрулі працюють, щоб уникнути можливих випадків мародерства на цій території".

Ігор Клименко повідомив, що захід, який проводився у Драмтеатрі "має бути чітко розібраний правоохоронцями", а також те, що відбувалося навколо цього заходу, зокрема скільки людей перебувало всередині.

"Можу сказати одне, всі люди, які перебували в будівлі — всі вчасно спустилися до укриття, яке знаходиться під театром".

За словами начальника Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса, заходи безпеки, які були організовані на заході "дозволили зберегти життя всім учасника заходу".

"Як мені відомо там всі відповідні дозволи були дотримані. Від кого дозволи треба ще встановити. Зараз встановлюємо, подивимось цю інформацію, потім я вам дам повну відкриту інформацію з цього питання", — зазначив Чаус.

Нагадаємо, що 19 серпня близько 11:30 російська армія обстріляла центр Чернігова. Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Ймовірно балістична ракета. Залишайтесь в укриттях", — зазначив Чаус.

За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. Загинули семеро людей, з яких одна дитина.

12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина в тяжкому стані.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок