Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Хочу потрапити у фінал". 19-річний метальник списа Фельфнер - про дебютний ЧС з легкої атлетики та плани на турнір

"Хочу потрапити у фінал". 19-річний метальник списа Фельфнер - про дебютний ЧС з легкої атлетики та плани на турнір

Ексклюзивно
"Хочу потрапити у фінал". 19-річний метальник списа Фельфнер - про дебютний ЧС з легкої атлетики та плани на турнір
. Артур Фельфнер, фото: Karl-Josef Hildenbrand

Ексклюзивний коментар українського легкоатлета для Суспільне Спорт.

Автор коментаря: Віталій Волочай

На чемпіонаті світу з легкої атлетики, що пройде у Будапешті, дебютуватимуть вісім українських спортсменів. Зокрема, першим цей турнір стане для 19-річного метальника списа Артура Фельфнера, який вигравав на світовій першості серед юніорів.

Фельфнер утретє змагатиметься на дорослому легкоатлетичному турнірі у складі збірної України. Після виступу на Мультиспортивному Євро-2022, де він не зміг подолати кваліфікацію, на Європейських іграх атлет приніс команді бронзову нагороду.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного.

Перед дебютним дорослим чемпіонатом світу з легкої атлетики Фельфнер дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від майбутнього виступу.

Фельфнер зауважив, що ставить за мету перед собою на ЧС у Будапешті потрапляння до фіналу. І вважає, що успішно підготувався для того, щоб досягти такого результату.

  • Про потрапляння на ЧС-2023 і підготовку до турніру

"Все дуже круто, досить неочікувано. Будемо дивитись. У принципі, підготовка пройшла успішно. Будемо очікувати на результат.

Тут потрібно, знаєте, більше все обдумувати головою. Краще готуватися, підходити до цього. До юніорів теж була така підготовка, але тут все досить сконцентровано: на підготовці, відновленні, їжі перед змаганнями. І тут набагато складніше".

  • Про дебют на Діамантовій лізі та порівнянні з іншими турнірами

"Дебют на Діамантовій лізі? Відрізняється тим, що організація змагань досить висока. І це як чемпіонат світу. Не був на Олімпійських іграх поки ще, але я думаю, що організація як на чемпіонатах світу, або на чемпіонатах Європи: досить багато крутих, топових спортсменів. І це інше середовище: ти приїжджаєш і відчуваєш себе якось трішки інакше, можна так сказати".

  • Про завдання на чемпіонаті світу у Будапешті
"Основна задача, що я дуже хочу - це потрапити в фінал. Потрапити у фінал, і я буду дуже задоволений та щасливий".

Фельфнер стартуватиме на чемпіонаті світу з легкої атлетики у кваліфікації, яка відбудеться у п'ятницю, 25 серпня. Фінал у метанні списа відбудеться у заключний день змагань - неділю, 27 серпня.

Хто такий Артур Фельфнер

  • Артур Фельфнер – 19-річний легкоатлет, який на змаганнях представляє Київщину.
  • Чемпіон світу (2022 рік) та Європи (2021 рік) серед юніорів у метанні списа. Переможець молодіжного чемпіонату Європи (2023 рік).
  • "Бронзовий" призер Європейських ігор-2023 у метанні списа.
  • Автор чинного юніорського та молодіжного рекорду України у метанні списа – 84.32 метра. Цей результат Фельфнер встановив у 2022 році.
На початок