Армія РФ випустила по Херсонщині 422 снаряди за добу: одна людина загинула, одна — поранена

Армія РФ випустила по Херсонщині 422 снаряди за добу: одна людина загинула, одна — поранена

Доповнено
Зруйнований обстрілами РФ будинок в Херсоні
. Херсон. Зруйнований після російських обстрілів будинок, 14 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Упродовж 19 серпня російська армія 77 разів атакувала Херсонську область, випустила 422 снаряди з мінометів, артилерії, танків,  "Градів" та БПЛА.

Про це повідомив в Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

Російські снаряди поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, об'єкт критичної інфраструктури та територію заводу у Херсоні. Одна людина загинула, одна — поранена.

Пізніше в ефірі телемарафону "Єдині новини" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков повідомив, що російські війська обстріляли Антонівку. Поранений чоловік, його ушпиталили. За його словами, вночі під обстрілами РФ перебувала Понятівка, поранення отримала жінка, її доправили до лікарні.

"Готуємось до опалювального сезону, до зими, армія РФ концентруються саме на об'єктах критичної інфраструктури. На минулій раді оборони в області було прийнято рішення закрити габіонами 85 таких об'єктів", — сказав Толоконніков.

Що відомо про обстріли Херсонщини 19 серпня 2023 року

Минулої доби російська армія з артилерії обстріляла постраждали понад 15 населених пунктів Херсонської області, повідомив Генштаб ЗСУ. Зокрема, Токарівку, Дудчани, Берислав, Миколаївку, Дніпровське, Зорівку та Кізомис.

Близько 8:30 російська армія обстріляла село Токарівка Дар'ївської громади Херсонської області. Загинула 68-річна жінка.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок