15 років ув'язнення: на Запоріжжі Володимира Рогова засудили за державну зраду

15 років ув'язнення: на Запоріжжі Володимира Рогова засудили за державну зраду

15 років за гаратами - судитимуть Володимира Рогова
Володимир Рогов. Фото: сайт Запорізької ОВА

На Запоріжжі до 15 років позбавлення волі засудили Володимира Рогова, визнавши винним у державній зраді та пособництві державі-агресору.

Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації з посиланням на СБУ.

За даними слідства, чоловік у 2014 році добровільно перейшов на бік РФ та почав співпрацювати з окупантами.

Прибувши з Росії до Мелітополя він на власному Telegram–каналі критикував чинну українську владу та виправдовував так звану "спецоперацю" в Україні:

"Колаборант дискредитував органи влади і Збройні Сили України та закликав своїх дописувачів допомагати військам "визволителів" врятувати український народ від "бандерівців та "нацистів".

За матеріалами СБУ, Володимир Рогов у квітні 2022 року почав збирати кошти для придбання російським збройним формуванням безпілотних літальних апаратів, про що звітував у Telegram–каналі, що на 25.04.2022 мав більш ніж 92 тисячами підписників. Також під постами він зазначав перелік необхідних медичних препаратів, радіостанцій, БпЛА, засобів розвідки, тепловізорів і реквізити для переказу коштів.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору у формі добровільного збору та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу.

Володимиру Рогову призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбування покарання почнуть обчислювати з моменту фактичного затримання, зазначають в Ухвалі суду.

Що відомо

  • Володимир Рогов – пропагандист та координатор "допомоги" бойовикам незаконних військових формувань. З вересня 2014 року його було внесено в базу "Миротворець". Він має власний Telegram-канал, в якому викладає викривлене бачення на ситуацію в країні, на території Запорізької області.
  • У березні 2022 року Володимир Рогов проголосив себе головою окупованого міста Мелітополь Запорізької області. Національна поліція відкрила щодо нього кримінальну справу. Згодом почав позиціонувати себе, як член "військово-цивільної адміністрації Запорізької області".
  • Пропагандист Володимир Рогов 3 травня поширив у своєму Телеграм-каналі неправдиву інформацію, ніби-то в Запоріжжі демонтують пам'ятник на бульварі Шевченка — літак часів Другої світової війни.
  • 22 липня 2022 року стало відомо, що Європейський Союз наклав санкції на проросійського пропагандиста та координатора "допомоги" бойовикам незаконних військових формувань із Запоріжжя Володимира Рогова.
  • 26 вересня 2022 року співорганізатору так званого "референдуму" на Запоріжжі Рогову оголосили про підозру за двома статтями: державна зрада та пособництво Росії у формі добровільного збору та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням РФ.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок