В Олицькій громаді на Волині ремонтують сім кілометрів дороги. Скільки коштують роботи

В Олицькій громаді на Волині ремонтують сім кілометрів дороги. Скільки коштують роботи

Ремонт дороги в Олицькій громаді
Ремонт дороги в Олицькій громаді, серпень 2023. Фото: Суспільне Луцьк

В Олиці та селі Чемерин Луцького району триває поточний ремонт семикілометрового відрізка автомобільної дороги. Роботи планують завершити до вересня.

Як розповів Суспільному голова громади Олександр Прендецький, дорогу лагодять на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Загальна вартість ремонту — 18,5 мільйонів гривень.

"Співфінансування нашої громади — 2,5 мільйона. Цілком полотно відновлюють в межах Олики 900 метрів, в межах села Чемерин — 200 м, і решта в Чемерині з частковим дрібним ямковим ремонтом", — зазначив голова громади.

Голова Олицької громади Олександр Прендецький
Голова Олицької громади Олександр Прендецький. Фото: Суспільне Луцьк

Володимир Слісарчук – водій маршрутки, яка курсує між селами громади. Каже: протяжність маршруту 15 кілометрів, із них лише п'ять кілометрів дороги у задовільному стані.

"Треба робити 10 кілометрів шляху, тоді буд все добре з дорогою", — говорить водій.

Водій маршрутки Володимир Слісарчук
Водій маршрутки Володимир Слісарчук. Фото: Суспільне Луцьк

Задоволена ремонтом жителька села Чемерин Олександра Козак. Зі слів жінки, раніше дорога була небезпечною для пішоходів: "Хоч діти будуть нормально ходити. Тільки як би більше зробили, до всіх сіл. То що зроблять тут по Олиці, а мені в Чемерин знову добиратися по тій самій дорозі, що була, по калюжам".

Ремонт дороги в Олиці — жителька села Чемерин Олександра Козак
Жителька села Чемерин Олександра Козак. Фото: Суспільне Луцьк

На ділянці вже поклали вирівнюючий шар дорожнього полотна. Також встановлюють бордюри, роблять зону для зупинки громадського транспорту та пішохідну доріжку.

Як розповіла в коментарі Суспільному директорка Служби місцевих автомобільних доріг Оксана Грицюк, на ремонти автошляхів області цього року було виділено 600 мільйонів гривень.

"Цих коштів недостатньо, але стараємось підтримувати стан доріг з того, що маємо, — говорить директорка, — зараз відбувається експлуатаційне утримання у Луцькому районі в селі Хорохорин, Садів, в Боратинській та Горохівський громадах".

Загалом у Луцькому районі 1 348 кілометрів доріг місцевого значення, на їх утримання цього року витратять 36 мільйонів гривень. зі слів Оксани Гринюк, це на 6 мільйонів більше, ніж торік.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок