Куц розповів, що робить «Кліар енерджі» на чернігівському сміттєзвалищі

Куц розповів, що робить «Кліар енерджі» на чернігівському сміттєзвалищі

Куц розповів, що робить «Кліар енерджі» на чернігівському сміттєзвалищі
. ФОТО: Суспільне

Компанія «Кліар енерджі-Чернігів» проводить роботи з дегазації сміттєвого полігону на Масанах, адже це необхідно для виконання ліцензійних умов.

Про це в інтерв’ю Суспільному сказав начальник управління ЖКГ Чернігівської міськради Ярослав Куц.

«Фірма(«Кліар енерджі-Чернігів», - ред..), яка запропонувала свої послуги по цьому питанню, вона звернулася до депутатського корпусу, їй виділили цю земельну ділянку і вона вирішує питання дегазації», - сказав Куц.

Нагадаємо, фірма «Кліар енерджі-Чернігів» має ліцензію на виробництво електричної енергії на газоелектрогенераторній (когенераційній) установці на чернігівському сміттєзвалищі. Ця фірма у 2017-му році терміном на десять років уклала договір суборенди землі з КП "АТП-2528", яке обслуговує полігон.

За умовами договору, суборендна плата складає 58 гривень на рік.

«Якщо є фірма, яка хоче зайти на цей полігон, робити дегазацію і сплачувати якусь іншу суму – не питання. Але бажаючих немає. Справа в тому, що полігон зараз горить в рази менше, ніж раніше. Якщо у вас є питання, чому вартість землі така, а не така – то треба запитати у фахівців. Є нормативна грошова оцінка. Вартість оренди на певних ділянках. Найголовніше для мене питання дегазації, а не те, що при цьому вони можуть заробляти кошти», - сказав Ярослав Куц.

Також, з його слів, він не знає власників цієї компанії і не в курсі, що це за фірма.

А на те, що за даними правозахисника Олександра Гашпара, до «Кліар енерджі-Чернігів» може мати стосунок міський голова Владислав Атрошенко, відповів так: «Це особисті його справи. Яке це відношення має до міста і моєї роботи? Я не можу задавати(Атрошенку, - ред..) ці запитання».

Як Суспільне повідомляло раніше, у липні міський голова Чернігова Владислав Атрошенко задекларував другу частину спадку від свого батька Анатолія Атрошенка. Він задекларував інвестиційні сертифікати ТОВ "Компанія з управління активами "ДОБРОБУТ-ФІНАНС" вартістю майже 160 мільйонів гривень.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, засновниками "ДОБРОБУТ-ФІНАНС" є Сергій Матюшко та Дмитро Федоров. Останній працював радником Владислава Атрошенка з юридичних питань та був адвокатом міського голови Чернігова у справі за позовом Олега Семінського в липні 2019 року.

Сама ж «Добробут-фінанс», за даними Youcontrol, є засновником та акціонером компаній «Кліар-енерджі Одеса», «Кліар енерджі-Чернігів» та «Кліар енерджі-Херсон». В останній – один із засновників - Владислав Атрошенко, який торік придбав 30 відсотків акцій цієї компанії за понад 21 мільйон гривень.

Читайте також: З авторитетом та друзі Тарасовця: Прокопенко пояснив як відбирали кандидатів в «Слуги народу»

На початок