МЗС назвало кількість постраждалих від вибуху в Лівані українців

МЗС назвало кількість постраждалих від вибуху в Лівані українців

МЗС назвало кількість постраждалих від вибуху в Лівані українців
. АР

Міністерство закордонних справ повідомило про понад пів сотні постраждалих внаслідок вибуху в Бейруті українців. Наразі шістнадцятеро з них отримали грошову допомогу.

"На жаль, було встановлено факт загибелі одного громадянина України", — повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу 13 серпня.

Очільник МЗС розповів, що станом на вечір 12 серпня до посольства України у Лівані надійшли звернення від 56 українців про отримання матеріальної допомоги у зв'язку з руйнуванням їхніх помешкань та незначними тілесними ушкодженнями. Кулеба наголосив, що посольство вже виплатило одноразову грошову допомогу шістнадцяти громадянам України.

"Ми нікого не залишимо у біді. Будемо всім допомагати в міру наших можливостей", — зазначив міністр закордонних справ.

Що відомо

  • 4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунав вибух. Потужна вибухова хвиля поширилася на центр міста й передмістя, пошкодивши будівлі та машини в радіусі десяти кілометрів.
  • Наразі офіційна кількість загиблих унаслідок вибуху зросла до 158 осіб. Більш як 6 тисяч громадян – були поранені.
  • Представники Вищої ради оборони Лівану заявили, що в порту Бейрута вибухнули 2750 тонн конфіскованої аміачної селітри, яка зберігалася на складі неналежним чином. Вантаж з хімічною речовиною конфіскували у 2014 році з судна Rhosus, який належав російському бізнесмену Ігорю Гречушкіну.
  • Після вибухів затримали 16 співробітників порту Бейрута. Всього допитали 18 осіб.
  • Спочатку у МЗС заявляли, що громадяни України не постраждали внаслідок вибуху в Лівані. Пізніше стало відомо, що внаслідок вибуху загинув один громадянин України.
На початок