Українців немає серед постраждалих від вибуху в Бейруті — МЗС

Українців немає серед постраждалих від вибуху в Бейруті — МЗС

Ексклюзивно
Українців немає серед постраждалих від вибуху в Бейруті — МЗС
. Associated Press

Станом на ранок 5 серпня у Міністерства закордонних справ України немає інформації про постраждалих від вибуху у Бейруті (Ліван) українців, як і таких, які могли перебувати у радіусі вибуху.

"Станом на зараз інформації про постраждалих українців немає, тобто, виходимо з того, що таких немає, але все може змінитися, постійно йдуть оновлення, ми (МЗС — ред.) постійно на контакті з посольством, працює гаряча лінія, повідомлень поки немає", — повідомили Суспільному у пресслужбі МЗС.

У відомстві додали, що востаннє оновлювали інформацію "буквально 5 хвилин тому" (10:45 — ред.) і жодної інформації про українців у Лівані не було. Раніше на ситуацію відреагував очільник МЗС Дмитро Кулеба, також заявивши, що подібної інформації у міністерства немає.

Що відомо

  • 4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунав вибух. Потужна вибухова хвиля поширилася на центр міста й передмістя, пошкодивши будівлі та машини в радіусі десяти кілометрів.
  • Вибух пролунав приблизно о шостій вечора за місцевим часом в районі порту. У Геологічній службі Сполучених Штатів зазначили, що він був таким потужним, що спричинив сейсмічні хвилі, еквівалентні землетрусу магнітудою в 3,3 бала.
  • За останніми даними Червоного хреста, загинули 100 осіб, але їх кількість постійно зростає. Близько чотирьох тисяч мешканців зазнали поранень.
На початок