В Чернігові школи готують до початку навчального року в умовах карантину

В Чернігові школи готують до початку навчального року в умовах карантину

В Чернігові школи готують до початку навчального року в умовах карантину
.

Розмітка на вході та всередині, дистанція в їдальні і захисна маска в коридорі. Міністерство охорони здоров’я та державний санітарний лікар розробили низку правил і постанов, за якими в умовах епідемії з 1 вересня будуть навчатися школярі та студенти. Що зміниться для учнів 15-го ліцею у Чернігові, Суспільному розповіла його директорка Олена Жовтопляс. За її словами, книги видаватимуть на вулиці, до школи учнів та батьків не пускатимуть. Мірятимуть температуру вчителям та працівникам школи.

Школярі граються на спортивному майданчику 15-го ліцею у Чернігові. Тут, на свіжому повітрі і будуть проводити уроки фізкультури, основи здоров’я і «Я відкриваю світ», каже директорка ліцею Олена Жовтопляс.

«Головне, убезпечити дітей, з тим, щоб не було скупчення, тому розмітка, з одного і з іншого входу, для того, щоб був інтервал, коли діти заходять до навчального закладу. У працівників будемо міряти температуру, а дітей запитувати, як вони себе почувають. Крім того, багато уроків передбачено проводити на подвір’ї, у нас є можливість на спортивних майданчиках.»

Носити маску на уроках вчителям та учням не доведеться, пересуватися коридорами без захисної маски не можна, каже директорка.

«Ми працюємо в одну зміну, це дає можливість, маючи 46 класів, півтори тисячі учнів, розвести дітей з тим, щоб не було скупчення.»

А це спортзал, у якому займаються початкові класи. заступник директора ліцею Антоніна Харченко говорить, раніше тут могли проводити уроки для двох класів одночасно. Тепер, якщо буде непогода, то тут в розкладі стоїть тільки один клас. А якщо буде погода, то будуть проводити у дворі, на стадіоні, на майданчиках.»

Батьків до школи не пускають, навіть за книжками. Їх будуть віддавати перед початком навчання на вулиці.

Поділили зміни у їдальні. Під час однієї перерви обід накриватимуть щонайбільше на 150 дітей. Раніше тут могли розміщувати 250 школярів одночасно.

До початку навчального року потрібно ще завершити ремонт вбиральні, підфарбувати стіни та отримати антисептики на кожного учня, каже директорка. А ще підготувати свято першого дзвоника.

На початок