"Я досі чекаю, що він подзвонить": роковини загибелі Данила Ольшанського

"Я досі чекаю, що він подзвонить": роковини загибелі Данила Ольшанського

Роковини загибелі військового ротно-тактичної групи "Степові Вовки" Данила Ольшанського
Панахида на роковинах загибелі Данила Ольшанського. Запоріжжя, 11 серпня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі вшанували пам'ять військовослужбовця Данила Ольшанського, який загинув торік 11 серпня внаслідок танкового обстрілу у селі Степове. Він разом із бійцями ротно-тактичної групи "Степові вовки" виконував бойове завдання на Запорізькому напрямку.

На початку повномасштабного вторгнення Данило возив гуманітарну допомогу на тимчасово окуповані території Запорізької області. Наприкінці весни 2022 року пішов добровольцем захищати Україну.

"Степові вовки". Церемонія прощання з Данилом Ольшанським. Запоріжжя, 11 серпня 2022 року.
Церемонія прощання з Данилом Ольшанським.Запоріжжя, 11 серпня 2022 року. Фото: Сусільне Запоріжжя

Мати загиблого Наталія Ольшанська розповідає, що коли дізналася про смерть сина не могла у це повірити:

"Досі це неправда для мене. Я досі чекаю, що він подзвонить..."
Наталія Ольшанська, мати загиблого

"Я досі чекаю, що він подзвонить": роковини загибелі Данила Ольшанського
Загиблий військовослужбовець ротно-тактичної групи "Степові Вовки" Данило Ольшанський. Фото: Facebook/Ротно Тактична Група "Степові Вовки"

"Він казав, що має захищати, має лупити орків", – розповідає сестра Данила Єлизавета Ольшанська. Зізнається, поруч із братом завжди відчувала себе захищеною, він був її опорою.

Роковини загибелі Данила Ольшанського
Єлизавета Ольшанська, на роковинах загибелі Данила Ольшанського. Запоріжжя, 11 серпня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Пригадав шкільні роки та відмінне почуття гумору, найкращий друг Данила Кирило :

" Їхали сюди, я кажу, сподіваюся, ти це оціниш, те що я о 7:30 встав. Тому що він приходив на канікулах до мене з ранку, о 7:30 і кричав "виходь". Я виглядаю з вікна, кажу та ні, в мене справи. Він каже, які в тебе справи, ти в 9 клас ходиш".

Друг дитинства Кирило Онільцин
Кирило Онільцин, друг дитинства Данила Ольшанського на роковинах загибелі. Запоріжжя, 11 серпня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Як загинув Данило на власні очі бачив його побратим на позивний "Санич":

"Де він взявся цей російський танк. Хлопці просто не встигли вийти. І їх розмолотило. Це тяжко було спостерігати збоку. Але нічого ніхто не міг зробити".

Роковини загибелі Данила Ольшанського
Побратими прийшли у роковини загибелі вшанувати пам'ять загиблого Данила Ольшанського. Запоріжжя, 11 серпня 2023 року. Суспільне Запоріжжя

Данилу Ольшанському було 24 роки, військовослужбовець загинув за місяць до свого 25-річчя. Поховали Данила разом із побратимом Дмитром Помогайба, з яким потрапив під ворожий обстріл, на кладовищі "Святого Миколая" у Запоріжжі.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок