На Хмельниччині діятиме заборона на вилов раків

На Хмельниччині діятиме заборона на вилов раків

На Хмельниччині діятиме заборона на вилов раків
. Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

З 15 серпня по 30 вересня включно діятиме заборона на вилов раків на всіх водних об’єктах Хмельницької області. Про це Суспільному розповіла керівниця Хмельницького рибоохоронного патруля Алла Сиротчук. За її словами, річковий рак у цей період особливо вразливий.

"Старий панцир при певних періодах відходить від рака і наростає новий панцир. В цей період рак дуже вразливий до екологічної чи біологічної фази, він бажає мати стадію спокою, бо при нересті він має певну ділянку, де він може заховатися і мати нору чи каміння, чи під камінням дати потомство, а в період линьки він може бути на будь-якій території водосховища чи водного об'єкта", — розповіла Алла Сиротчук.

Річкових раків відповідно до їхніх біологічних особливостей забороняють виловлювати двічі на рік, крім теперішнього періоду — ще навесні, зазначила вона. Порушників штрафуватимуть.

"Штраф буде складати до 680 гривні, або буде кримінальна відповідальність з відшкодування шкоди державі це 3 тисячі 332 гривні за одного виловленого в період заборони рака", — повідомила Алла Сиротчук.

На території Хмельниччини раки водяться як у ставках, так і в річках та в озерах, розповіла Алла Сиротчук.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок