У Деснянському районному суді Чернігова продовжили слухати справу про подвійне вбивство

У Деснянському районному суді Чернігова продовжили слухати справу про подвійне вбивство

У Деснянському районному суді Чернігова продовжили слухати справу про подвійне вбивство
.

Восьмеро потерпілих, 30 свідків та 35 статей кримінального кодексу на трьох. У Деснянському районному суді Чернігова продовжили слухати справу про подвійне вбивство подружньої пари, яке сталося 17 серпня минулого року. Сьогодні обвинувачуваним продовжили строк тримання під вартою до 8 жовтня, заслухали свідчення потерпілого таксиста, який вижив після 6 пострілів у спину, та 4 свідків по різним епізодам справи.

На суді потерпілий таксист Олександр Пікалов розповів, що в нього стріляли ззаду, бо постріли були в шию. В нього стріляли щонайменше 6 разів, в нього викрали автівку, телефон та ключі від квартири. Коли думали, що помер, лишили посеред дороги. Це сталося 1 серпня минулого року.

Він один з восьми потерпілих, які свідчили у Деснянському районному суді проти обвинувачених Луня, Рожнова та Корніцького.

Оці троє, за версією слідства, через два тижні після нападу на Олександра Пікалова біля пішохідного мосту у Чернігові застрелили подружжя і вкрали їхню автівку. Вбивство сталося близько 19:30. За півгодини підозрюваних затримали в районі Красного мосту. Тоді у них вилучили пістолети та набої. Були й інші злочини. На трьох в них 35 статей Кримінального Кодексу України, кожному інкримінують щонайменше 11. Серед них крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами та поводження зі зброєю, розбій та бандитизм. Умисне вбивство закидають одному – Анатолію Луню. У червні минулого року він вийшов з тюрми після 12 років ув’язнення. Тепер йому загрожує довічне.

Обвинувачуваний Анатолій Лунь своєї вини не визнав: «Обвинувачують в тому, чого я не робив. І прокурори це дуже добре знають, їм це доведено експертизою, але чомусь я винуватий і все. Кажуть, я раніше судимий, я щойно звільнився, тобто в нашій державі ставлять клеймо.»

Олександр Пікалов стверджує, це були саме вони. Втрьох вони сіли на заднє сидіння. Це чоловіка насторожило. Перші два постріли зробили в машині, коли приїхали на вулицю Гагаріна.

Сьогодні на засіданні заслухали показання чотирьох свідків. Загалом їх у справі 30. Їх мають допитати наступного разу, 3 вересня. На ньому мають заслухати свідків, які сьогодні не з’явилися до судової зали.

На початок