Нардепу Дубінському оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон

Нардепу Дубінському оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон

Нардепу Дубінському оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон
. Фото: УНІАН

Народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі. Джерела Суспільного в правоохоронних органах підтвердили цю інформацію.

Дубінський розповів, що напередодні, 8 серпня, у його офісі проводили обшуки. Правоохоронці нібито "нічого не знайшли", але вручили йому підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Дубінський також заявив, що справа проти нього — це "політичне замовлення" і вона "розвалиться".

Що відомо про виїзд Дубінського за кордон

25 липня співзасновник партії “Демократична сокира”, військовослужбовець Антон Швець повідомив, що МОЗ надало дозвіл депутату Олександру Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли ЗС РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу. Швець також зазначив, що батько Дубінського називає Донецьк "звільненим", а не окупованим.

5 серпня Державне бюро розслідувань проводило обшуки у помічника народного депутата Олександра Дубінського Володимира Колодюка. Правоохоронці перевіряли обставини, повʼязані з виїздом народного депутата Дубінського за кордон у період воєнного стану.

3 серпня СБУ та ДБР провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. За даними правоохоронців, він під виглядом лікування родича поїхав на відпочинок за кордон. Депутат заявив, що силовики за завданням чинної влади нібито намагаються знайти на нього компромат задля дискредитації.

Як повідомили у пресцентрі СБУ, правоохоронці перевіряють обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Зазначається, що депутат поїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання нардепом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про підроблення.

На початок