У Конотопі на Сумщині почав курсувати трамвайний вагон Konstal, який передали з Варшави

У Конотопі на Сумщині почав курсувати трамвайний вагон Konstal, який передали з Варшави

У Конотопі на Сумщині почав курсувати трамвайний вагон Konstal, який передали з Варшави
. Фото: КП "Конотопське транспортне управління"

У Конотопі Сумської області почав курсувати трамвайний вагон Konstal 105Na, який передали з Польщі. Також місто має отримати ще 25 вагонів від Чехії, зазначив у коментарі Суспільному міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

У коментарі Суспільному міський голова розповів, що трамвайні вагони Konstal, поза межами Польщі, експлуатуються лише у Конотопі.

"Трамвайний вагон Konstal 105 Na, який курсує містом під №109, перший і єдиний в Україні. Дотримуючись всіх рекомендацій можемо сказати, що вагон Konstal 105 Na адаптований до нашої колії", - повідомили у КП "Конотопське транспортне управління".

Міський голова Конотопа на своїй сторінці у Facebook зазначив, що також планують переобладнати решту отриманих вагонів.

"Ці трамваї є модернізовані ще самою Варшавою. А також ми їх отримали абсолютно безкоштовно з безкоштовною доставкою для нас. Вартість переобладнання першого трамваю під наші колії з розробкою конструкторського рішення і всією документацією склала 280 тис. грн. Надалі переобладнання трамваїв буде здійснюватися силами самого КТУ і складатиме близько 95 тис. грн", - пояснив Артем Семеніхін.

Суспільному міський голова додав, що згодом місто отримає ще 25 трамвайних вагонів. Цього разу від чеського міста Острава.

"Близько місяця тому я був на сесії Остравської міської ради, на якій місцеві депутати проголосували за передачу Конотопу трамвайних вагонів", - додав міський голова.

Що відомо про трамваї у Конотопі

  • Трамвайна лінія в Конотопі — єдина на Сумщині. Рух трамваїв у цьому місці розпочався у 1949 році.
  • У лютому 2023 року стало відомо, що муніципальна трамвайна компанія Tramwaje Warszawskie з Варшави планує передати 23 трамвайні вагони місту Конотоп.
  • З 16 лютого 2023 року електричний транспорт у Конотопі Сумської області безкоштовний.
  • У грудні 2019 року конотопському трамваю виповнилось 70 років.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок