"Від смерті мене врятувало спорядження". Історія кордівця з Тернополя

"Від смерті мене врятувало спорядження". Історія кордівця з Тернополя

"Від смерті мене врятувало спорядження". Історія кордівця з Тернополя
Андрій П’єцовий. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

Тернопільський кордівець Андрій П’єцовий рятував людей на Бахмутському напрямку, разом із побратимами відбивав атаки, знищував техніку. Під час виконання одного з бойових завдань Андрій потрапив під російський обстріл та отримав поранення голови. Перебуваючи зараз на лікуванні, він планує повернутися в стрій.

На захист України Андрій П’єцовий став у 2014 році. Андрій пішов добровольцем в батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Тернопіль". Їхній підрозділ виконував службові завдання на Луганщині. У 2016 році, коли розпочався набір в патрульну поліцію, Андрій подав документи та пройшов всі етапи конкурсу.

"Мені подобалася робота в патрульній поліції, але згодом я більше дізнався про роботу спецпідрозділу КОРД. Стати одним із кордівців стало моєю метою".

кордівець з Тернополя
Андрій П’єцовий. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

З перших днів повномасштабного вторгнення кордівці Тернопільщини разом із військовослужбовцями ЗСУ та Нацгвардії воювали на Київщині.

"Загарбники нищили все на своєму шляху: міста, села. Розстрілювали мирних мешканців, розстрілювали цілі сім’ї. Понад усе хотілося помсти, вигнати ворога з нашої землі, захисти жінок, дітей від звірства окупантів".

Андрій каже, що після звільнення Київської області спецпризначенців перебазували на бахмутський напрямок. Тернопільські бійці почали виконували військові завдання з військовими: знищували ворожу техніку, затримували диверсійні групи, а також рятували цивільних.

"Під час одного відпрацювання ми побачили розтрощене вибухом авто, в ньому перебував закривавлений чоловік. Дівчина-медик стояла біля пораненого, але через шоковий стан не могла надати допомогу. Ми з колегою швидко оглянули потерпілого, звільнили дихальні шляхи, зупинили кровотечу. Впевнившись, що критичних поранень немає, вирішили транспортувати його до госпіталю. Рятуючи чиєсь життя, ти сподіваєшся, що хтось також врятує і тебе", – говорить Андрій.

поліцейський
Кордівець Андрій. Фото: Управління Нацполіції в Тернопільській області

Під час виконання одного із бойових завдань Андрій потрапив під російський обстріл. Отримав поранення голови.

"Ми працювали на підсилення штурмових підрозділів ЗСУ. Рухалися приватним сектором і в якийсь момент нас "засікли" ворожі дрони. Почався обстріл. Вибух пам’ятаю, а далі все, як в тумані. Дякую своїм хлопцям, які тягли мене під кулями в безпечне місце, а потім відвезли в госпіталь", – розповів Андрій.

Чоловік каже, що в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова йому провели операцію та замінили відсутню частину черепа титановим імплантом.

"Від смерті мене врятувало спорядження. Осколки застрягли навіть в кобурі пістолета. Мене спочатку відвезли до бахмутської лікарні, а згодом в Дніпро".

Андрій планує повернутися в стрій та повернутися на передову.

"Ніхто з нас не хоче, щоб наші діти бачили війну. Ми всі хочемо жити у вільній країні. Тому ми обов’язково переможемо".

На початок